Αποψεις

Μπάκος-Καϋμενάκης και Τζιούμης έλυσαν τον "γόρδιο δεσμό"

Δυο χωριά της Τρίπολης "βγαίνουν" από το αδιέξοδο μέσω των κ. Μπάκου και Καϋμενάκη και της συνεργασίας τους με το Δήμο Τρίπολης.

Όπως έγινε γνωστό, δρομολογείται, μετά από χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής της Σκιρίτιδας- και όχι μόνο..-, η επίλυση του υδρευτικού προβλήματος που ταλανίζει την περιοχή.

Η εξέλιξη αυτή θα καταστεί δυνατή με την υπογραφή "χρησιδανείου" μεταξύ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου της Τρίπολης και της ανώνυμης εταιρείας "Οικολογική Φάρμα", μιας από τις μακροβιότερες και επιτυχημένες επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα στην Πελοπόννησο.

Η χρονική συγκυρία

Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό το γεγονός πως μια τέτοια επενδυτική προσπάθεια υλοποιείται αυτή την εποχή, που διακυβεύεται συνολικά η αναπτυξιακή πορεία τόσο εν γένει της Ελληνικής Οικονομίας όσο και της Αρκαδικής αντίστοιχης.

Η πρωτοβουλία αυτή, που πρέπει να πιστωθεί σε μια σειρά από τοπικούς παράγοντες της οικονομικής και πολιτικής ζωής, αποτελεί "ένεση ζωής" για την ήδη πληττόμενη τοπική οικονομία και αποδεικνύει πως όταν υπάρχει η ικανότητα, ο σχεδιασμός και η μακροπρόθεσμη "στρατηγική", τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο.

Αρκεί να υπάρχουν δυο πλευρές που έχουν διάθεση να συνεργαστούν για το καλό μιας περιοχής και όχι να αποδύονται σε ατελέσφορα και αδιέξοδα "παιχνίδια".

Η Αρκαδική.."τύχη"

Φυσικά, μόνο περί "τύχης" δεν πρόκειται αλλά, μάλλον, για μια θετική εκμετάλλευση των δοθέντων δυνατοτήτων και την εκπλήρωση των αντικειμενικών προϋποθέσεων. Έτσι, η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Τρίπολης, υπό τον Δήμαρχο κ. Κώστα Τζιούμη, με τους επενδυτές, κ. Μπάκο και Καϋμενάκη, απλά επιβεβαιώνει τον "κοινό παρανομαστή" που συνδέει και τους τρεις: Η συνεπής προσπάθειά τους για την βελτίωση των αναπτυξιακών προοπτικών της περιοχής.

Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε πως σύμφωνα με όσα μας ανέφερε ο Διεθύνων Σύμβουλος της Δ.Ε.Υ.Α Τρίπολης, κ. Παρασκευόπουλος, σημαίνοντα ρόλο στην δρομολόγηση αυτής της σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα είχε και ο κ. Δημήτρης Μποροβήλος. 

Τέλος, είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε πως, ενώ το project ήταν ήδη "ώριμο" από την πλευρά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, δεν είχε καταστεί δυνατό να προχωρήσει λόγω της έλλειψης κατάλληλης προεργασίας από την πλευρά της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, παρά τις συχνές "οχλήσεις" που προέρχονταν κυρίως από τους κατοίκους της περιοχής που έχουν κουραστεί με τις χωρίς αντίκρυσμα "υποσχέσεις αναβάθμισης" της περιοχής εκ μέρους Δημοσίων παραγόντων.

Τώρα, λοιπόν, που ετοιμάζετε να υλοποιηθεί μια, ευελπιστούμε, ριζική λύση στο πρόβλημα ύδρευσης της Σκιρίτιδας με την παραχώρηση γεώτρησης, ίσως θα έπρεπε να προβληματιστούν οι ιθύνοντες κι επάνω σε άλλες προτάσεις, προερχόμενες από τον ιδιωτικό τομέα, που θα μπορούσαν να δώσουν μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα σε Τρίπολη και Αρκαδία, μέσα στο νέο οικονομικό πλαίσιο που θα διαμορφωθεί κατά τα επόμενα χρόνια.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.