Αποψεις

NΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Κόμματα μακριά από την πραγματικότητα

Για διαφορετικούς λόγους, η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ κινούνται στον "κόσμο τους"..

Έτσι κι αλλιώς, τα κομματικά "σύμπαντα"- όπως και όλα τα λεγόμενα "οπαδικά"- έχουν την τάση ν' αρνούνται ή να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, κατά το δοκούν. 

Όταν ένα κόμμα γίνεται ή συμμετέχει σε μια Κυβερνητική πλειοψηφία, είναι, μερικώς, "δικαιολογημένο" να βλέπει τα πράγματα πιο ρόδινα απ' ότι είναι. Η Ν.Δ., εδώ και αρκετό καιρό, αντιμέτωπη με την έλλειψη ικανοποιητικών "μηχανισμών" για την άμβλυνση της τριπλής κρίσης που βιώνουμε, έχει, σχεδόν εξ ολοκλήρου, "ποντάρει" στην επικοινωνία και την "υπερφόρτωση" των Μ.Μ.Ε από δηλώσεις και ανακοινώσεις Υπουργών οι οποίοι, καθόλου τυχαία, χρησιμοποιούν αποκλειστικά "ενεστωτικούς" χρόνους.

Ουσιαστικά, το μόνο σχέδιο είναι "ότι γίνει έγινε", κυρίως όσον αφορά την υγειονομική και οικονομική κρίση που φέρνει η πανδημία. Φυσικά και ανακοινώνονται μέτρα- εν πολλοίς αντιφατικά- που, υποτίθεται, πως στηρίζονται στην αίσθηση της ατομικής ευθύνης των πολιτών. Παράλληλα, καμία προετοιμασία ουσιαστικά δεν έγινε στους τρεις σχεδόν μήνες που, κατά τον Έλληνα Πρωθυπουργό, "κερδίσαμε" με το lock-down  και την τότε αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η συμπεριφορά κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων ήταν τέτοια, που, αναπόφευκτα, οι πολίτες "χαλάρωσαν" ή αμφισβητούν ακόμα και την ίδια την ύπαρξη της πανδημίας!

ΣΥΡΙΖΑ σε..εσωστρεφή εθελοτυφλία!

Είναι μεγάλη "τύχη" για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κανένας άλλος παράγοντας με δυναμική στον κεντροαριστερό χώρο- ή "προοδευτικό"- για να τον "εκθρονίσει" από τη θέση του νομιμοποιημένου ως δυνητικού εκφραστή των τάσεων αυτών σ' ένα μελλοντικό κυβερνητικό σχήμα.

Όμως, ακόμα δεν έχουμε δει ούτε ουσιαστικές αλλαγές, ούτε αξιόπιστη αυτοκριτική ούτε καν προτάσεις για μια εποικοδομητική "απάντηση" στην, ούτως ή άλλως, "έλλειψη πολιτικής ουσίας" που εκφράζει η Ν.Δ. 

Εφόσον κυριαρχήσει η άποψη πως κάποια στιγμή θα "πέσει" ο κ. Μητσοτάκης, άρα χρειάζεται μόνο υπομονή και "συντήρηση", ο ΣΥΡΙΖΑ θ' αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και, πιθανώς, θα "φυλλοροήσει" προς κάθε κατεύθυνση. Κι αυτό γιατί, όσο κι αν είναι "εκτός πραγματικότητας" η Ν.Δ., την διαχειριστική εξουσία την έχει και μπορεί, απρόσκοπτα σχεδόν, να "μοιράζει άρτον και θεάματα" στους Έλληνες πολίτες. Πιθανώς και.."καθρεφτάκια"!

Το βασικό, ωστόσο, πρόβλημα της Ελλάδας είναι πως δεν μοιάζει να διαθέτει το κατάλληλο "πολιτικό προσωπικό" για να ξεφύγει, σύντομα, από τη "διελκυστίνδα" των κρίσεων. 

Το αντίθετο, μάλιστα. Διαθέτει πολλούς που ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους, το πολιτικό τους μέλλον και την επιβίωσή τους, μέσα σ' ένα πλαίσιο τόσο ρευστό και εύθραυστο που, αν ήμασταν μερικά χρόνια πριν, μπορεί να οδηγούσε και σ' επώδυνες "εκτροπές"- αρκεί να βρισκόταν ο κατάλληλος και πρόθυμος εκφραστής τους..

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.