Αποψεις

Μα είναι η "παράδοση", βρε..

Άλλη μια "επίδειξη ισχύος" της Εκκλησίας απέναντι στο κοσμικό κράτος με άγνωστες συνέπειες.

Το πρόβλημα, όμως, δεν έγκειται τόσο στη στάση της Εκκλησίας- η οποία, στο κάτω κάτω, είναι "παραδοσιακά" αντίθετη με κάθε τύπου εκσυγχρονισμό ή προσαρμογή έστω όταν θεωρεί πως θίγεται-, όσο στη στάση της Ελληνικής Πολιτείας.

Όσο κι αν προσπαθούν να "χρυσώσουν" το χάπι διάφοροι, εκόντες άκοντες, τα γεγονότα είναι απλά: Η παρούσα Κυβέρνηση επιδεικνύει "αυστηρά πυγμή", εκεί που την.."παίρνει", για να χρησιμοποιήσουμε μια αγοραία έκφραση. Δηλαδή, όταν έχει να κάνει με..ανηλίκους που θέλουν να δουν στον κινηματογράφο την ταινία "The Joker", με αστέγους ή παράτυπους μετανάστες, με μέλη ακτιβιστικών οργανώσεων ή κομματικών αντίστοιχων που θέλουν να διαδηλώσουν, με επιχειρηματίες που παραβιάζουν τα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας και, φυσικά, με νέους που διοργανώνουν "κορωνοπάρτι"..

Αλλά, όταν έρχεται αντιμέτωπη μ' έναν Θεσμό όπως η Εκκλησία.."Μούγκα στη στρούγκα", για να χρησιμοποιήσουμε ακόμα μια αγοραία έκφραση..Άλλωστε, η Εκκλησία δεν είναι διόλου αμελητέα ποσότητα..Είναι βασικός, ακόμα, παράγοντας διαμόρφωσης της πολιτικής, κοινωνικής και, πρωτίστως, οικονομικής ζωής της χώρας. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ιδιοκτήτη ακινήτων εν Ελλάδι, ξέρετε, κι έναν από τους μεγαλύτερους καταθέτες των τραπεζών, επίσης. 

Όμως, όπως είπε κι ο Υπουργός Ανάπτυξης, η Κυβέρνηση "σέβεται" την παράδοση. Όχι την "πίστη", την "παράδοση". Πολλά έχει υποστεί και υφίσταται η χώρα απ' αυτήν την, συχνά, ανορθολογική, ισοπεδωτική και φετιχιστική σχέση που έχει μεγάλο μέρος του πληθυσμού της με αυτό που αποκαλείται- συνήθως, με ασαφή και γενικόλογο τρόπο- "παράδοση"..

Ειδικά για τη Νέα Δημοκρατία, μπορούμε ν' αντιληφθούμε το "δράμα" ή την "ιλαροτραγωδία" στην οποία πρωταγωνιστεί. Ένα κόμμα που επαίρεται διότι "έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη", διότι είναι "το κόμμα της ανάπτυξης" και διότι κάνει "τολμηρές μεταρρυθμίσεις", είναι προσκολλημένο μέχρι..κεραίας σε ότι πιο καθυστερημένο και οπισθοδρομικό έχει να παρουσιάσει, ως κατάλοιπο, η νεοελληνική κοινωνία.

Ακόμα και μια ηγεσία όπως αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν μπορεί ν' αδιαφορήσει απέναντι στο κοινωνικό "impact" (επίπτωση/επίδραση) που έχει το, κατεξοχήν ανεδαφικό, γελοίο και ρατσιστικό, σύνθημα "Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια". Εδώ δεν μπόρεσε ν' αδιαφορήσει ο.."άθεος" Αλέξης Τσίπρας- χωρίς να κερδίσει και τίποτε, εδώ που τα λέμε..Οπότε, ο κ. Μητσοτάκης θα "καταπιεί" την προσβολή που του έκανε, ευθέως και προσωπικά, η ηγεσία της Εκκλησίας και θα προσποιηθεί πως δεν "τρέχει τίποτε"..Είναι, έτσι κι αλλιώς, αρκούντως απαθής συναισθηματικά και υπολογίζει, ψυχρά, τα δεδομένα. Το τελευταίο αυτό, θα μπορούσε να είναι και χρήσιμο για την Ελλάδα, αλλά..

Πέρα από τις όποιες συνέπειες θα έχει η "ιερά ανταρσία" της 6ης Ιανουαρίου 2021 σε βραχυπρόθεσμο πλαίσιο, εδώ αποδείχθηκε, περίτρανα, πως ούτε ο κ. Μητσοτάκης έχει τη διάθεση να.."σπάσει αβγά και να φτιάξει ομελέτα". Συνεπώς, οτιδήποτε κι αν λένε οι έρευνες της κοινής γνώμης ή διάφορα "αποθεωτικά" άρθρα που δεν εδράζονται σε πράξεις ή γεγονότα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά τ' αντιθέτως "θρυλούμενα", αποτελεί άλλον έναν "σεμνό διεκπεραιωτή" μιας αρρωστημένης κατάστασης που θα μας οδηγήσει σε πιο δύσκολες μέρες- αν είναι δυνατό αυτό!

Εκτός, αν αποφασίσει ν΄αφήσει τα, χρήσιμα για τον ίδιο και στείρα για τη χώρα, επικοινωνιακά "παιχνιδάκια", τις πομπώδεις και εξωπραγματικές υποσχέσεις, να ξεπεράσει τις δηλητηριώδεις εμμονές του πολιτικού του χώρου και, τελικά, να πάρει όντως τα ηνία της Ελλάδας στα χέρια του. Γιατί, τώρα, δεν τα έχει..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.