Αποψεις

"Όλα καλά, αξιότιμη κ. Υπουργέ Παιδείας;"

Κλείνουν, το ένα μετά το άλλο, εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Τρίπολη αλλά το Υπουργείο δεν..πτοείται!

Προφανώς, ο "στόχος" είναι να κλείσουν τα πάντα σε λίγο, λόγω της αύξησης των ενεργών κρουσμάτων και στην Αρκαδία, η οποία μοιάζει "αναπόφευκτο" ν΄ακολουθήσει την "τύχη" της Κορίνθου και του Άργους.

Είναι δεδομένο πως η λειτουργία των σχολείων έχει επιτείνει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, ακόμα κι αν αυτή η τελευταία-μέχρι την ώρα που γράφεται αυτό το άρθρο- δεν μπορεί να θεωρηθεί, ακόμα, "λίαν επικίνδυνη".

Ωστόσο, η συνεχιζόμενη αδυναμία ενίσχυσης του Ε.Σ.Υ., έχει οδηγήσει την Κυβέρνηση να λαμβάνει, ως επί το πλείστον, προληπτικού χαρακτήρα μέτρα περιορισμού της κινητικότητας και της οικονομικής δραστηριότητας.

Εδώ, λοιπόν, έχουμε- ακόμη μια..- αντίφαση. Δεν γνωρίζουμε αν η κ. Υπουργός θέλει, πάση θυσία, να διατηρήσει την εντύπωση ενός, επισφαλούς, "success story" που θα βασίζεται στ' "ανοιχτά σχολεία".

Από τη δική μας "οπτική γωνία", πάντως, ήδη τα σχολεία έχουν εξελιχθεί σε "spreading spots" (σημεία διάδοσης), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το κοινωνικό σύνολο. Και το πιο.."αστείο" είναι πως, μες σ' αυτές τις συνθήκες, θέλετε να ξεκινήσει η.."αξιολόγηση"..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.