Αποψεις

Τρίπολη: Δημοτική Αρχή ρεαλισμού!

Επιτέλους, έγινε κατανοητό πως δεν χρειάζονται μόνο "μεγαλεπήβολα" έργα αλλά και "μικρές" παρεμβάσεις.

Ο Δήμος Τρίπολης αποφάσισε να κινηθεί και κινείται σε πολλά επίπεδα..Πέρα από τις διεκδικήσεις χρημάτων για μεγαλύτερης εμβελείας έργα, γίνονται πολλές δράσεις, αισθητικής και πρακτικής φύσεως, στο κέντρο της πόλης, που εδώ και χρόνια, ήταν παρατημένο στη.."μοίρα" του!

Καθαρισμοί αγαλμάτων, κτιρίων και πινακίδων, δενδροφυτεύσεις, λουλούδια στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, τακτοποίηση πάρκων και, φυσικά, αποκατάσταση δρόμων σε αγροτικές, κυρίως, περιοχές.

Θα πείτε πως αυτά είναι.."εύκολα" έργα..Μπορεί να φαίνονται "απλά" και "δεδομένα" αλλά, τότε, γιατί είχε "μαυρίσει" το μάτι μας για να δούμε έστω ένα, τόσα χρόνια..;

Παράλληλα, η "ανοικτή αγορά" θα δώσει άλλη "αίσθηση" στο ιστορικό κέντρο και όταν, με το καλό, ξεκινήσει και ολοκληρωθεί η ανάπλαση της Πλατείας Αγίου Βασιλείου, θα μιλάμε γι' "άλλη πόλη"!

Να μην παραγνωρίζουμε, φυσικά, τις προσπάθειες που έγιναν κι επί Δημαρχίας Γιάννη Σμυρνιώτη στο ιστορικό κέντρο. Δυστυχώς, όμως, θυμάστε τι έγινε μετά..

Πέρα από τα πρέποντα "συγχαρητήρια" στην τωρινή Δημοτική Αρχή- μόνο και μόνο επειδή χαρακτηρίζεται από "ρεαλισμό"-, όμως, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι μια σειρά από θέματα "χρονίζουν"..Μπορεί αυτό να συμβαίνει παρά τη θέληση ή τις προσπάθειες του κ. Τζιούμη και των Συμβούλων του και να οφείλεται στην Πολιτεία αλλά αυτό δεν "ακυρώνει" τα γεγονότα. 

Κοινώς, κατά την άποψή μας, θα πρέπει να επισπευστούν ζητήματα όπως- ενδεικτικά- η ελεγχόμενη στάθμευση, έστω από το τέλος του έτους και μετά, καθώς υπάρχει το "αγκάθι" της απουσίας Δημοτικής Αστυνομίας, η πορεία επίλυσης ή διευθέτησης της υπόθεσης της ΚΕΔΗΤ και η λήξη της ανασφάλειας για τους εργαζομένους της, η δυναμικότερη και αποτελεσματικότερη διεκδίκηση χρημάτων και αποζημιώσεων απ' όσους- ακόμα και σήμερα- θίγουν οικονομικά τα συμφέροντα του Δήμου και άρα των Δημοτών, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με το Μαλλιαροπούλειο κληροδότημα.

Επίσης, είναι ευκαιρία τώρα να "τελειώνουμε" με προβλήματα που δεν δημιούργησε μεν η προηγούμενη Δημοτική Αρχή αλλά τ' άφησε κι εξελίχθηκαν σε "βρόγχο" που απειλούσε να "πνίξει" την πόλη. Αν μη τι άλλο, ο τωρινός Δήμαρχος είναι και.."τυχερός", καθώς, όπως φαίνεται, επί των ημερών του θα ξεκινήσει η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και θ' αλλάξει το, εξόχως προβληματικό, νομοθετικό πλαίσιο για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων. 

Από την άλλη, είναι και.."άτυχος", αφού, πάλι επί των ημερών του, "πέσαμε" στις δαγκάνες του κορωνοϊού...Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής- κυρίως, όσον αφορά τη λεγόμενη "καθημερινότητα"- δημιουργούν προσδοκίες αλλά, φυσικά, "γεννούν" και μεγαλύτερη κριτική..διάθεση!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.