Αποψεις

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: "Φθηνές συγκινήσεις" για όλα τα γούστα..

Tο ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά εξελίχθηκε, όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο, σε "φθηνή σαπουνόπερα" Ελληνοβρετανικής παραγωγής

Πέρα από τα όποια σοβαρά, ή σοβαροφανή και αυθαίρετα, συμπεράσματα μπορεί να εξάγει κανείς από μια είδηση που έχει πολλά..."clicks"- για να μιλήσουμε με όρους διαδικτύου-, η αλήθεια είναι πως αντίστοιχες ειδήσεις "καταναλώνονται" από την πλειοψηφία του κοινού ως "υποκατάστατα" της έλλειψης αυθεντικών συγκινήσεων εντός καθημερινότητας.

Το "σήριαλ" στο οποίο πρωταγωνίστησε η δολοφονηθείσα Κάρολαιν Κράουτς και ο θύτης της δολοφονίας της, ο σύζυγός της, έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που οφείλει να διαθέτει ένα "μελοδραματικό" καλλιτεχνικό προϊόν για να "επιβιώσει" στην αγορά.

Ίντριγκα, σχεδιασμό, σκληρότητα, "κλινικού" είδους ψυχρότητα, "φωτογένεια" των πρωταγωνιστών, lifestyle status και, φυσικά, μπόλικο "θέατρο"- πιθανώς, ακόμα και από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ., καθώς η τελευταία, ενώ διενεργούσε τις έρευνές της, είχε αφήσει "χαλαρά τα λουριά" στον, όπως αποδείχθηκε, ένοχο.

Επίσης, η Ελληνική κοινωνία, "λέει", "σοκαρίστηκε"...Γιατί "σοκαρίστηκε"..;

Επειδή ο δράστης ήταν ένα "γνήσιο και υγιές δείγμα του νεοελληνικού έθνους"..; Επειδή ήταν πατέρας ενός νεογέννητου, ουσιαστικά, βρέφους..; Επειδή "έστησε"- όχι και τόσο καλά, τελικώς,- μια ολόκληρη ιστορία προκειμένου να παραπλανήσει τις αρχές, εκμεταλλευόμενος τα ξενοφοβικά σύνδρομα των Ελληνικών ΜΜΕ και, κατ' επέκταση, του κοινωνικού συνόλου..; Επειδή κρέμασε ένα ζωντανό ον, για να "σκηνοθετήσει" ρεαλιστικά το "παραμύθι"..; Ή επειδή το θύμα ήταν μια νεαρή γυναίκα που, προφανώς, σε "ανώριμη" ηλικία-15 χρονών-, "συνδέθηκε" με έναν ώριμο 27χρονο άνδρα; Και, τελικά, πως ακριβώς..."σοκαρίστηκε"..; Αφού όλοι το είχαν..."καταλάβει". Είναι αλήθεια πως έχουμε τόσους πολλούς "Sherlocks" στην Ελλάδα, με βαθιά αναλυτική σκέψη και ικανότητες στην "τέχνη της αφαίρεσης" που είναι να απορεί κανείς για κάποιες από τις επιλογές και τις συμπεριφορές του κοινωνικού μας συνόλου.. 

Τελικά, πέρα από την ίδια την είδηση ως είδηση- εφόσον, αντικειμενικά, παρουσιάζει ενδιαφέρον ως "ασυνήθιστη", "τραγική" και με "μπόλικο" σασπένς-, ποια, αλήθεια, καινοφανή συμπεράσματα μπορούμε να εξάγουμε από μια τέτοια υπόθεση;

Κατά τη γνώμη μας, κανένα. Σίγουρα, μπορεί να χρησιμοποιεί ο καθένας όπως επιθυμεί το οιοδήποτε θέμα της επικαιρότητας, ακόμα και ως προς την "επιβεβαίωση" ή όχι αναχρονιστικών, στερεοτυπικών αντιλήψεων. Αλλά, επί της ουσίας, θα έπρεπε να μας αφορούν πολύ περισσότερο άλλα θέματα που, λόγω φύσεως, περνάνε στα "ψιλά". 

Δυστυχώς, όμως, τα τελευταία είναι τα θέματα που μας αφορούν άμεσα..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.