Αποψεις

Koρωνοϊός: Ανάγκη η πλήρης ενημέρωση των πολιτών...χθες!

Αυτό που συμβαίνει στη χώρα είναι, επιεικώς, απαράδεκτο!

"Διαρροές" επί "διαρροών", "σπέκουλες" με μέτρα για να "εκβιασθούν" - και καλά...- όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιασθούν, "κρυψίνοια", πολιτικά "παιχνιδάκια" και έλλειψη ενημέρωσης των δημοσιογράφων και, συνεπώς, των πολιτών.

Γι' άλλη μια φορά, ο καθένας λέει το "μακρύ του και το κοντό του", μόνο που, στην παρούσα συγκυρία, πλήττεται και ο τουρισμός. Να θυμίσουμε πως "ανοίξαμε" στις 15 Μαΐου , γιατί ήμασταν "ασφαλής" χώρα και, κυρίως, δεν μας "έπαιρνε" να κάνουμε κάτι άλλο. Αυτό επεσήμαιναν τότε και έγκυρα, διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ωστόσο, το πρόβλημα δεν εδράζεται τόσο στα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης όσο στις επίσημες πηγές και ανακοινώσεις, οι οποίες συνεχίζουν το "κρυφτούλι", με σκοπό την άμβλυνση του πολιτικού κόστους και την μετάθεση των ευθυνών.

Αυτό που αδυνατεί, ακόμα και τώρα, να κατανοήσει η πολιτική ηγεσία είναι πως ο βέλτιστος τρόπος για ν' ανακτηθεί μέρος της αξιοπιστίας απέναντι στους πολίτες, είναι η ειλικρίνεια. Η δημοσιοποίηση της αλήθειας, δηλαδή, ακόμα κι όταν η τελευταία αυτή δεν "εξυπηρετεί" τα "αφηγήματα" περί μιας, δήθεν, επιτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας.

Και μόνο οι αναφορές σε, έστω, "τοπικά lockdowns", με σκοπό, υποτίθεται, την επίσπευση των εμβολιασμών, χωρίς οι αναφορές αυτές να "νομιμοποιούνται" από τα επίσημα στοιχεία που καθημερινά παρουσιάζει ο ΕΟΔΥ, είναι μια αυτοκαταστροφική πρακτική.

Ακόμα και στην Πελοπόννησο, που έχει ελάχιστα ενεργά κρούσματα, ακούσαμε τον Περιφερειάρχη, κ. Νίκα, να δηλώνει δημοσίως πως όλες οι Περιφερειακές Ενότητες- πλην Λακωνίας- έχουν "αυξητικές τάσεις" ως προς την διάδοση της πανδημίας.

Σε ποια στοιχεία στηρίζεται αυτή η θέση, την οποία δεν έχουμε λόγο ούτε σκοπό ν' αμφισβητήσουμε; Γνωρίζει ο κ. Νίκας τα ευρήματα εξέτασης λυμάτων σε μεγάλες πόλεις; Κι αν ναι, για ποιο λόγο δεν τα δημοσιοποιεί..; 

Αν ο λόγος είναι "κεντρική απαγόρευση"- όπως είχαμε και παλαιότερα με την "άτυπη" απαγόρευση των δηλώσεων από τους διοικητές των νοσοκομείων σχετικά με τα κρούσματα-, δεν είναι αυτό εξόχως προβληματικό;

Αν πάλι ο λόγος είναι να μην διαταραχθεί η τουριστική περίοδος, τότε, πια, έχουμε μια κατάφωρη αντίφαση. Τα "μισόλογα" είναι χειρότερα, πάντα, από την αλήθεια. Αυτό είναι θέσφατον. Επιπρόσθετα, ο γενικός πληθυσμός έχει κουραστεί από τις "ήξεις-αφίξεις" των ιθυνόντων και τείνει, ειδικά όσοι θεωρούν πως δεν κινδυνεύουν ιδιαίτερα ακόμα κι αν "κολλήσουν" τον ιό, είτε να μην δίνει καμία βάση στις δηλώσεις είτε, συνηθέστερα, να μην τις πληροφορείται καν..

Αυτή είναι μια πραγματικότητα που προσποιούνται πως αγνοούν οι πολιτικοί μας ταγοί. Είναι, νομίζουμε, περιττό να σημειώσουμε πόσο αρνητικό είναι το παραπάνω γεγονός και όσον αφορά την πρόοδο του εμβολιασμού.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.