Αποψεις

"Εναέριες περιπολίες" κατόπιν εορτής..

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, γίνονται εναέριες περιπολίες σε όλη τη χώρα.

Μάλιστα, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη, σύμφωνα με τις πηγές αυτές, είναι "έμφορτα", έτοιμα προς επέμβαση δηλαδή, εφόσον υπάρξει λόγος. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα kathimerini.gr, "σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι έμφορτα και έτοιμα να επέμβουν κινούνται στα ίδια σημεία και τα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ για τέταρτη μέρα συνεχίζεται η συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας με την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία με στόχο την πρόληψη πυρκαγιών σε ολόκληρη την επικράτεια, καθώς οι καιρικές συνθήκες εξακολουθούν να προκαλούν ακραίο ή πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης εστιών φωτιάς σε πολλές περιοχές της χώρας.

Τονίζεται μάλιστα ότι ιδιαίτερη έμφαση δίνεται, μέρα και νύχτα, σε πυκνά δασώδεις και λοφώδεις εκτάσεις αλλά και σε ζώνες που θεωρούνται ιδιαίτερα ευάλωτες. Σημειώνεται ότι μεταξύ 18 και 19 Αυγούστου (19:00 της Τετάρτης έως την ίδια ώρα της Πέμπτης) ξέσπασαν 55 δασικές πυρκαγιές. Υπό τις συνθήκες αυτές, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έχει στα σημεία αυτά 1.760 ένστολους και των τριών όπλων, σε 880 περίπολα, που κινούνται και όταν πέσει ο ήλιος μέχρι το ξημέρωμα, με στόχο την πρόληψη νέων εστιών.

Τα στελέχη του Στρατού, της Αεροπορίας και του Ναυτικού περιπολούν όλο το 24ωρο, έχοντας στη διάθεσή τους 833 οχήματα, drones και πέντε ιπτάμενα μέσα (τρία ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας). Σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ και σε επικοινωνία με την Πυροσβεστική, στα νησιά του Αιγαίου γίνονται 273 περίπολοι, στη Μακεδονία 192, στην Θράκη 114, στην Θεσσαλία 112, στην Ήπειρο 96, στην Στερεά Ελλάδα 73 και στην Πελοπόννησο 20.

Το προσωπικό που συμμετέχει στις περιπολίες είναι πέρα από αυτό που έχουν ήδη διαθέσει οι Ένοπλες Δυνάμεις για την αντιμετώπιση ενεργών πυρκαγιών και την επιτήρηση καμένων εκτάσεων, και πλαισιώνεται υποστηρικτικά από τεχνικούς, πιλότους και πολλά άλλα μέλη του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας.

Επίσης, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, για το 24ωρο που διανύουμε, (6:00 το πρωί της Κυριακής έως τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας) έχουν προγραμματιστεί 965 περιπολίες, εκ των οποίων οι 347 είναι σε σημεία στο νομό Αττικής. Ο σχεδιασμός αυτός, από Στρατό και Αστυνομία θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τα τέλη της εβδομάδας που έρχεται.

Oι..."απορίες" που δημιουργούνται, εύλογες. Μια απ' αυτές είναι η εξής; Γιατί κάτι τέτοιο δεν έγινε κατά το προηγούμενο διάστημα, ειδικά την περίοδο όπου είχαμε αυξημένες θερμοκρασίες; 

Προφανώς, καλώς γίνονται οι περιπολίες και υπάρχει όλη αυτή η κινητοποίηση αλλά είναι λίγο αργά...Και για τα δάση και τα σπίτια που κάηκαν αλλά, επίσης, και για τις εντυπώσεις..

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.