Αποψεις

"Στην πυρά" και ο Ρουβάς!

Φωτογραφία: athensmagazine.gr

Η υπόθεση Λιγνάδη είναι, όντως, πολύ σοβαρή και, πιθανώς, να έχει πολλές προεκτάσεις

Γι' αυτό, ακριβώς, θα πρέπει ν' αφεθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη στο έργο της, με όσο γίνεται πιο..."ήρεμο" τρόπο. Προφανώς, ο κ. Κούγιας δεν πρόκειται να το..."επιτρέψει" αυτό, καθώς είναι άρτιος γνώστης της επικοινωνιακής διάστασης που έχει η οιαδήποτε πολύκροτη δίκη ή υπόθεση. 

Αλλά, το να "πυροβολούμε" έναν celebrity όπως ο Σάκης Ρουβάς, επειδή δεν κατάλαβε- παρά αργά..- πως οι δηλώσεις που έκανε χθες- Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022- ήταν "ατυχείς" και σε πολύ κακό "timing", είναι σαν να κατηγορούμε μια όρνιθα επειδή δεν μπορεί να κατανοήσει φιλοσοφικά κείμενα!

Στο κάτω κάτω, ο κ. Ρουβάς "κατέθεσε" την προσωπική του αντίληψη για μια πρόσκαιρη επαφή με τον Δημήτρη Λιγνάδη, στο πλαίσιο θεατρικής παράστασης, όπου ο τελευταίος τον σκηνοθετούσε- πρόκειται για τις, προ χρόνων παρουσιασθείσες, "Βάκχες" του Ευριπίδη και ο κ. Ρουβάς ήταν από μέτριος έως κακός, ερμηνευτικά. Το ότι η "κατάθεσή" του ήταν, αρκούντως, "συναισθηματική", δεν αποτελεί μομφή κατά του κ. Ρουβά. Έτσι έχει μάθει ο άνθρωπος να μιλάει για όλα τα θέματα, όντας ένας "διασκεδαστής" με σημαντική επιτυχία επί χρόνια.

Κανείς δεν ζήτησε ούτε απαίτησε ποτέ από τον κ. Ρουβά να έχει εμπεριστατωμένη άποψη για τα "ανθρώπινα δικαιώματα", την "κοινωνική αδικία", την "σεξουαλική εκμετάλλευση" και την..."εξωτερική πολιτική". Θυμηθείτε ποιες αντιδράσεις είχε "ξεσηκώσει" ο ίδιος άνθρωπος όταν "τόλμησε" να συμμετάσχει σε μια συναυλία στην κατεχόμενη Κύπρο, στο πλευρό του Τούρκου λαϊκοποπ καλλιτέχνη Μπουράκ Κουτ.

Κανείς, σχεδόν,  δεν αμφισβήτησε ποτέ τον "ρόλο" που καλείται να διαδραματίσει ο κ. Ρουβάς- και κάθε "Ρουβάς"- εντός μιας βαθiά προβληματικής και συμπλεγματικής showbiz. O κ. Ρουβάς είναι ιδανικός παρουσιαστής τηλεοπτικών talent shows και φιλανθρωπικών γκαλά. Eίναι ένας, αδιαμφισβήτητα, ικανός showman, με πολλές επιδερμικές αρετές και επαγγελματισμό.

Αλλά, από εκεί και πέρα, δεν νομίζουμε ότι θα πρέπει να λαμβάνεται τόσο σοβαρά το οτιδήποτε λέει ο κ. Ρουβάς, που, τελικά, έχει και δικαίωμα στην "ελευθερία του λόγου" όπως όλοι. Ή, όχι...;

Καταλαβαίνουμε την "ιερή αγανάκτηση" πολλών με οτιδήποτε σχετίζεται με την υπόθεση Λιγνάδη, καταλαβαίνουμε ακόμα και την "σπέκουλα" περί στηρίξεως του υπόδικου από μέλη της εγχώριας "ελίτ". Δεν καταλαβαίνουμε, όμως, γιατί δέχεται "επιθέσεις" η Σίσσυ Χρηστίδου*, επειδή "επέτρεψε" στον κ. Ρουβά να μιλήσει, προφανώς..

Αλλά, σοβαρά τώρα, ο Σάκης ο Ρουβάς είναι το πρόβλημα και όχι, για παράδειγμα, η Υπουργός Πολιτισμού...; Γενικά, θα πρέπει να δούμε λίγο κάποια θέματα και έννοιες όπως "υποκρισία", "ανθρωποφαγία", "ελευθερία του λόγου", "τεκμήριο αθωότητας" και άλλα, ασχέτως Λιγνάδη, Ρουβά, Μενδώνη και σία....

 

*Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει πως στην υπόθεση Λιγνάδη, κάποια ΜΜΕ είναι πολύ πιο..."προσεκτικά", απ' ότι σε άλλες. Αλλά, αυτό είναι άλλο θέμα...

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.