Αποψεις

"Οι εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η επίδραση τους στο πολιτικό τοπίο"

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Αρθρο του Γιώργου Φαράντου, υποψήφιου για την Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Πελοπόννησο.

Οι πολιτικές των σχεδόν τριών τελευταίων ετών, προκάλεσαν μια δέσμη μέτρων η οποία οδήγησε τους τομείς της υγείας, της παιδείας, της οικονομίας και της εργασίας σε έναν αναποτελεσματικό σχεδιασμό. Η διαχείριση της πανδημίας, με τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και την καθυστερημένη εφαρμογή μέτρων που εφαρμόστηκαν στις χώρες του εξωτερικού, προκάλεσε μια οικονομική κρίση τα αποτελέσματα της οποίας, συνεπεία του δανεισμού, εκτείνονται στο εγγύς μέλλον. Η διαχείριση των δημοσίων οικονομικών και των οικονομικών της εργασίας προβληματίζουν για τη βιωσιμότητα των κοινωνικών και εργασιακών συστημάτων και την ταυτόχρονη εξασφάλιση ενός ελαχίστου εγγυημένου επιπέδου παροχών και απολαβών εντός των συστημάτων αυτών.

Οι εκλογές για Πρόεδρο και Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή, έρχονται να επιβεβαιώσουν την γοργή αυξητική πορεία της επίδρασης του Κόμματος στην Ελληνική κοινωνία κατά το τελευταίο διάστημα. Με την αναμενόμενη επιτυχή τεχνολογικά και συμμετοχικά διεξαγωγή τους, θα δώσουν το στίγμα της επαφής του Κόμματος με την κοινωνία και τον ταυτόχρονο μετασχηματισμό του Κόμματος για την εξασφάλιση της διείσδυσης του στην Κοινωνία και την επίτευξη της εξασφάλισης κοινωνικών συμμαχιών. Η συμμετοχή των μελών και των νεοεγγεγραμμένων φίλων του Κόμματος στις εκλογές, θα καταδείξει την αποδοχή και την επιδοκιμασία ενός μεγάλου νέου τμήματος της κοινωνίας προς την προοδευτική αλλαγή.

Η δημοκρατική έκφραση της επιδοκιμασίας των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από ένα μεγάλο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας, όπως εκφράζεται από τις επαγγελματικές ενώσεις, τις θεσμικές και τις κοινωνικές ομάδες και το λαό, δείχνει την επιδίωξη του κόσμου της εργασίας, της μόρφωσης και των διαφόρων συστημάτων της κοινωνίας για την πολιτική αλλαγή. Μια αλλαγή, η οποία παρακολουθώντας και τα ιδεολογικά-πολιτικά ρεύματα που εκδηλώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, επιδιώκει την οικονομική πρόοδο και τη βιώσιμη ανάπτυξη, με την ταυτόχρονη προστασία των αδύναμων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και του περιβάλλοντος. Με την έννοια αυτή, η πολιτική αλλαγή με την εξασφάλιση της εκλογικής νίκης για το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της δημιουργίας μιας δημοκρατικής κυβέρνησης είναι αναμενόμενη.

Τρίπολη, 13-05-2022
Γεώργιος Ι. Φαράντος

* Ο Γ. Φαράντος είναι Συντονιστής της Ο.Μ. Δυτικού Τομέα Δήμου Τρίπολης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αρκαδίας, Διδάσκων (ΕΣΠΑ) Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και τ. Αναπληρωτής Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.