Αποψεις

Παπαζαχαρίας: "Οι διορισμοί των εκλεκτών κάθε υπουργού..."

Η διαδικασία για την επιλογή του ικανότερου προσώπου στη θέση του Διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς.

 

Αγαπητές Φίλες, Αγαπητοί μου Φίλοι!

 

Επειδή το τελευταίο καιρό τροφοδοτούνται τα τοπικά ΜΜΕ με διάφορες ανεύθυνες πληροφορίες και συνεχόμενα σχόλια σχετικά με τη τοποθέτηση Διοικητή στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, αισθάνομαι την ανάγκη να καταθέσω τις σκέψεις μου σχετικά με αυτό το θέμα.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε, με εντολή του Ελληνικού λαού, τη διακυβέρνηση της χώρας, διακήρυξε σε όλους τους τόνους ότι βασική προϋπόθεση για την ομαλή και χωρίς τα τραύματα του μακρινού και κοντινού παρελθόντος, αποτελεσματική λειτουργία  της Δημόσιας Διοίκησης σε όλα τα επίπεδα, είναι η πιστή εφαρμογή των κανόνων της αξιοκρατίας.

 

Τηρώντας αυστηρά την ως άνω διακήρυξή της, η παρούσα κυβέρνηση επέλεξε να ορίσει Διοικητή σε όλα τα μεγάλα και μικρά νοσοκομεία της χώρας, ύστερα από αξιολόγηση των ενδιαφερομένων για τη κάλυψη αυτών των θέσεω.

 

Προς τούτο συστάθηκε επιτροπή από καθηγητές πανεπιστημίων, από εκπροσώπους που όρισαν οι κοινωνικοί φορείς και από  ένα μέλος του αρμόδιου Υπουργείου Υγείας, ενώπιον της οποίας επιτροπής ετέθησαν όλα τα βιογραφικά, όλων των όσων εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τις θέσεις αυτές.

 

Εκτός από την αξιολόγηση των βιογραφικών, η επιτροπή προχώρησε και σε συνέντευξη των πιο επικρατέστερων υποψηφίων και αφού επέλεξε τους δύο πιο ικανούς και περισσότερο άξιους, πρότεινε δύο άτομα στον αρμόδιο υπουργό για να επιλέξει ο ίδιος τον καλύτερο.

 

Έτσι έχουμε για πρώτη φορά στην ιστορία του νεοελληνικού κράτους, να εφαρμόζεται  η διαδικασία της αξιολόγησης, όχι μόνο για τους Διοικητές των νοσοκομείων, αλλά και για  τον κάθε διευθυντή του πιο μικρού σχολείου η της όποιας δημόσιας υπηρεσίας μέχρι και για τους Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων!

 

Γι αυτό λοιπόν τα όποια πικρόχολα δημοσιεύματα και οι όποιες πικρόχολες πληροφορίες και σχόλια, δεν αγγίζουν τη παρούσα κυβέρνηση και ανήκουν στη σφαίρα των προσωπικών απόψεων οι οποίες προφανώς και προκύπτουν από ανήθικες και μικροκομματικές επιδιώξεις!

 

Οι διορισμοί των εκλεκτών του κάθε υπουργού, με τα γνωστά μέχρι πρότινος κριτήρια, που ήταν της κομματοκρατίας, της προσωπολατρείας, της προσωποκρατίας και της αυλοκρατίας του, ανήκουν οριστικά και ανεπίστρεπτα στο αμαρτωλό παρελθόν και που οδήγησαν τη χώρα μας και το λαό της στη κατάσταση που όλοι μας βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.

 

Τρίπολη 17-6-2016   Τάσος Παπαζαχαρίας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.