Αποψεις

Η "Άλωση της Τριπολιτσάς" ως σύμβολο μιας γιορτής Ελευθερίας

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Μήνυμα του Γεωργίου Φαράντου, μέλους τους ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αρκαδίας, για την 201στη επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς

Έχουν περάσει διακόσια ένα χρόνια από εκείνη την ημέρα που αποτέλεσε το σύμβολο μιας πολύπλευρης γιορτής για την Eλευθερία των Ελλήνων και την Εθνική Ανεξαρτησία.  Παράλληλα, τις ημέρες εκείνες που καθόρισαν τις τύχες του Ελληνισμού, γράφτηκε ένα κρίσιμο κεφάλαιο στο οποίο επιστρέφει όποιος επιθυμεί να αναστοχαστεί για την πορεία του Ελληνικού λαού μέσα στην Ιστορία. Ο αγώνας των Ελλήνων για Ελευθερία και Ανεξαρτησία εκφράστηκε σε αυτό το κορυφαίο απελευθερωτικό γεγονός. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με τη στρατηγική του σκέψη και η γενναιότητα και παλικαριά των Ελλήνων πολεμιστών, εξουδετέρωσαν την εχθρική εστία στην καρδιά της Πελοποννήσου και έδωσε το στρατηγικό πλεονέκτημα στους Έλληνες. Αιώνες τυραννικής σκλαβιάς και καταπίεσης της ελευθερίας της εθνικής, κοινωνικής και θρησκευτικής ταυτότητας κατέρρευσαν μέσα σε λίγες ώρες σημαίνοντας την αρχή της απελευθερωτικής πορείας των Ελλήνων.

Οι επαναστάσεις προκαλούνται από τον ξεσηκωμό και την αντίσταση των καταπιεζομένων εναντίον των καταπιεστών τους. Στην Ελληνική Επανάσταση, η μακραίωνη σκλαβιά του λαού μας, η καταπίεση που υφίσταντο οι Έλληνες, οδήγησε στο συνειδητό αγώνα τους προκειμένου να αποκτήσουν την Ελευθερία τους και το δικαίωμα να αποφασίζουν οι ίδιοι για τους εαυτούς τους και τη χώρα τους.

Τιμούμε τη 201στη επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς, ως τον αγώνα των Ελλήνων για Ανεξαρτησία, Ελευθερία και Αυτοδιάθεση. Ως έκφραση της βούλησης ενός λαού που έζησε και δημιούργησε επί χιλιετίες στην περιοχή του, επιδιώκοντας και σήμερα να συμβιώσει με τους υπόλοιπους λαούς στα πλαίσια του αλληλοσεβασμού και της τήρησης των διεθνών συνθηκών και δικαιωμάτων.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.