Αποψεις

"Η καταστολή δεν θα περάσει"

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Άρθρο της υποψηφίας Βουλευτή με το ΚΚΕ στην Αρκαδία, Δανάης Καραθανάση

Τις τελευταίες μέρες δεκάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας διαδήλωσαν και διαδηλώνουν πανελλαδικά ενάντια στο κέρδος που γεννά τραγωδίες, εναντία στο κράτος και τις κυβερνήσεις που έχουν την ευθύνη για κάθε έγκλημα που βάζει στο στόχαστρο τη ζωή και τα δικαιώματα μας. Επιτυχημένες  ήταν και οι διαδηλώσεις και οι απεργιακές κινητοποιήσεις  στο νομό μας με τη συμμετοχή των εργατικών σωματείων, των φοιτητών και των μαθητών. 

Την ίδια ώρα που  ακουγόταν το σύνθημα «εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές, εσείς μετράτε κέρδη και ζημίες», σε διάφορους χώρους δουλειάς σημειώνονταν αυθαιρεσίες και τρομοκρατία με σκοπό να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους και να βάλουν εμπόδια στον απεργιακό ξεσηκωμό. Παρόμοιες λογικές καταστολής ξεδιπλώθηκαν και σε σχολεία, όπου διευθυντές προσπάθησαν να εμποδίσουν την κινητοποίηση των μαθητών. Ενώ, για μια ακόμα φορά, γίναμε μάρτυρες ενός άθλιου σχεδίου καταστολής και συκοφάντησης των κινητοποιήσεων. Εικόνες με κουκουλοφόρους να “προστατεύονται” πίσω από τα ΜΑΤ, απρόκλητες επιθέσεις σε διαδηλωτές και το όχημα της αστυνομίας να πέφτει πάνω σε κόσμο. Θύμα του οργίου καταστολής, όπου αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε συλλήψεις στο σωρό στην Αθήνα υπήρξε και νέος εργαζόμενος από το νομό μας.

Αυτό είναι το κράτος των επιχειρηματικών ομίλων. Ανίκανο να προστατεύει την ζωή των εργαζομένων και των παιδιών τους, αλλά ικανό να τους πνίγει στα χημικά, να καταστέλλει, να παρακολουθεί. Κράτος ανίκανο να προστατεύει τους εργαζόμενους κάνοντας πλάτες στα αφεντικά,  με αποτέλεσμα τα εργατικά ατυχήματα να αυξάνονται συνεχώς και στο νομό μας, με πρόσφατο γεγονός το εργατικό θανατηφόρο  ατύχημα του 22χρονού οικοδόμου στο εργοτάξιο της DΕΜΟ, στη Τρίπολη. Δε θα τους περάσει, εδώ και τώρα να κάνουμε πράξη το σύνθημα «μόνο ο λαός, θα σώσει το λαό», με ισχυρό ΚΚΕ γιατί οι ζωές μας δεν κοστολογούνται, για να μπει ο πραγματικός αντίπαλος στο στόχαστρο, για να δυναμώσει η πάλη μας και η οργάνωση του εργατικού- λαϊκού κινήματος. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.