Ελληνικό βότανο «ασπίδα» κατά του καρκίνου και της φλεγμονής - Το έχετε στο ράφι σας;
Το Thymus vulgaris, το γνωστό σε όλους μας θυμάρι, είναι ένα από τα πιο ευεργετικά βότανα που μας προσφέρει η φύση.
Χρησιμοποιείται στη μαγειρική για να δώσει γεύση σε σούπες, σος, μαρινάδες, ψητά κρέατα και ψάρι. Απόδειξη του πόσο εύγευστο είναι αποτελεί το γεγονός ότι χρησιμοποιείται σε μείγματα όπως το Herbes de Provence και μπουκέτα μυρωδικών.
Ωστόσο, πολλοί δεν γνωρίζουν ότι το εκχύλισμα θυμαριού χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα ως φαρμακευτικός παράγοντας. Τα φύλλα και τα άνθη του φυτού ενδείκνυνται για τη θεραπεία της διάρροιας, του στομαχόπονου, της αρθρίτιδας, αλλά και ως διουρητικό. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το θυμάρι είναι δραστικό κατά συγκεκριμένων τύπων καρκίνου και έχει αντιφλεγμονώδη δράση.
Σχόλια