Αθλητικα

ΓΚΟΛΑΡΕΣ και πρόκριση για τον ΑΣΤΕΡΑ

Ο Αστέρας πέρασε με 3-1 από το Ρέθυμνο κόντρα στον Κισσαμικό για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου με ασύλληπτο σουτ του Κιτοκό στο 55', όμορφη ενέργεια του Μούκαμ στο 62' και ωραίο πλασέ του Φούντα (90+). Οι Αρκάδες προκρίθηκαν στην επόμενη φάση οτιδήποτε και αν συμβεί την τελευταία αγωνιστική στις Σέρρες. 

 

Ο Κισσαμικός μπορεί να εδρεύει στα Χανιά, όμως ο αγώνας Κυπέλλου του Πλατανιά με τον   Απόλλων Σμύρνης, έστειλε την αναμέτρηση με τον Αστέρα στο Ρέθυμνο σε έναν άθλιο αγωνιστικό χώρο που ήταν πέρα για πέρα επικίνδυνος για τους ποδοσφαιριστές. 

 

Μπροστά σε περίπου 150 άτομα, οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος, με τους φιλοξενούμενους να προχωρούν σε αρκετές αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα.

 

Παρά τον κακό αγωνιστικό χώρο, την πρωτιά του Αστέρα στον όμιλο και τις αλλαγές στο βασικό σχήμα, ο Αστέρας δεν θα μπορούσε να παίξει για άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης.

 

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε μόλις στο 8ο λεπτό με τον Γιάννου να υποδέχεται σέντρα του Τσοκάνη από αριστερά, με τον Ελληνα επιθετικό να κάνει το κοντρόλ στο ύψος της μικρής περιοχής, να πιάνει το δυνατό σουτ, όμως ο αντίπαλος τερματοφύλακας έδιωξε σε κόρνερ. 

 

Η πίεση του Αστέρα συνεχίστηκε, η ομάδα του Στάικου Βεργέτη δεν δέχτηκε την παραμικρή απειλή αλλά δεν κατάφερε και να σκοράρει παρά τα ευκαιρίες με Χαμντανί, Γκοϊάν και Μούκαμ. Τα χλιαρά τελειώματα και ο καλός Γιαγκιόζης κράτησαν το μηδέν στο πρώτο ημίχρονο για τον Κισσαμικό. 

 

Ο Αστέρας ήταν δεδομένο πως θα συνεχίσει την πίεση και αυτό έγινε. Στο 55’ ο Κιτοκό έπιασε ένα ασύλληπτο σουτ από μακρινή απόσταση με το αριστερό (!) και έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του γκολκίπερ του Κισσαμικού.

 

Επτά λεπτά μετά ήρθε η σειρά του Μούκαμ να σκοράρει με ωραίο πλασέ μέσα από την μεγάλη περιοχή γράφοντας το 0-2. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός βγήκε στην πλάτη της άμυνας, πέρασε και τον Γιαγκιόζη και κλείδωσε το αποτέλεσμα. 

 

Ο Κισσαμικός κατάφερε να αγχώσει τον Αστέρα όταν και σκόραρε στο 72' με κοντινή κεφαλιά του Μάντζη, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

 

Η συνέχεια έφερε την ομάδα των Χανιών στην προσπάθεια της ισοφάρισης με τον Αστέρα να κρατά το τρίποντο και τον Φούντα να βάζει τέλος στις όποιες φιλοδοξίες των αντιπάλων σκοράροντας στις καθυστερήσεις για το τελικό 1-3.

 

Με τη νίκη αυτή ο Αστέρας έφτασε τους έξι βαθμούς στον όμιλο και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση οτιδήποτε και αν συμβεί την τελευταία αγωνιστική όπου αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Πανσερραϊκό. 

 

Η ενδεκάδα του ΑΣΤΕΡΑ: Θεοδωρόπουλος, Κιτόκο, Γιαννούλης, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Ντουντού, Δημούτσος (Τορμένα), Χαμντανί (Φούντας), Μούκαμ, Τσοκάνης, Γιάννου.

 

Η ενδεκάδα του Κισσαμικού: Γιαγκιόζης, Κομπογεννητάκης, Σουμπασάκης, Βουρβαχάκης, Παντελάκης, Τσιμότζι, Σμίλτος, Τσικουδάκης, Βλάχος, Τσουκάνης, Ευθυμιάδης. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.