Αθλητικα

"Ως την άκρη του κόσμου" με τον Νίκο Χατζή! (ΗΧΗΤΙΚΟ)

554 αγώνες, 5.200 πόντοι, 1360 βολές, 996 δίποντα, 616 τρίποντα, 1079 ριμπάουντ, 925 ασιστ, 414 κλεψίματα. Όλα αυτά μαζί έχουν ονοματεπώνυμο. Ο Νίκος Χατζής μας αποχαιρέτησε από τον Αρκαδία 93.8. Διαβάστε τις δηλώσεις του για τίτλους, χαρές, λύπες, αναμνήσεις και Αρκαδικό!

 

Το αντιο του Νικου Χατζη απο τον Αρκαδια 93.8

 

Πώς φτάνεις σε μία τόσο δύσκολη απόφαση;

"Δεν ήταν κάτι εύκολο. Ηταν αρκετό το διάστημα που έμεινα εκτός από την σεζόν που ολοκλήρωσα εκτός και άρχισε το μυαλό μου να το παίρνει απόφαση. Ηταν κάτι που σκεφτόμουν και τα προηγούμενα καλοκαίρια, ζύγισα τα πράγματα και αυτή τη σεζόν επέλεξα να σταματήσω". 

 

Επαιξε ρόλο το ότι έχεις ήδη αποφασίσει για το επόμενο βήμα στο χώρο του μπάσκετ; 

"Ξεκινώ σιγά σιγά το επόμενό μου βήμα που αφορά την προπονητική. Θέλω να χτίσω πάνω σε αυτό μέχρι το καλοκαίρι ώστε να είμαι έτοιμος για την ερχόμενη σεζόν. Το αρχίζω, μου αρέσει, θέλω να το κάνω, θέλει προσπάθεια και μελέτη, είναι διαφορετική η θέση του προπονητή από του παίκτη. Το τελευταίο είναι καθαρά παιχνίδι και περισσότερο απολαυστικό".  

 

Εχεις συλλογικές επιτυχίες, ατομικές, εθνικές… Ποια θα θυμάσαι;

"Το πρωτάθλημα που πήραμε με την ΑΕΚ όταν γυρίσαμε το 0-2 στις νίκες σε 3-2 κόντρα στον Ολυμπιακό. Ηταν ο τίτλος που ένιωσα πιο γεμάτος σε σχέση με τους προηγούμενους και μου προκάλεσε τα πιο έντονα συναισθήματα".

 

Εμεινε κάποιο απωθημένο, κάποιος τίτλος που δεν πήρες, κάποιο ματς που χάθηκε και το θυμάσαι;

"Πολλά ματς ήθελα να κερδίσω, ειδικά όταν κρινόταν κάποιος τίτλος σε κάποιον τελικό, η στενοχώρια ήταν μεγάλη. Αλλά για το αν θα άλλαζα κάτι, νομίζω πως όχι, νιώθω γεμάτος και αυτό με βοήθησε και στην απόφασή μου να αποσυρθώ". 

 

Εχεις δουλέψει με πολλούς προπονητές. Ποιον θεωρείς μπασκετικό σου πατέρα;

"Με τον Γιάννη Ιωαννίδη μπήκα σε ένα καλούπι για το πώς μπορώ να κάνω πρωταθλητισμό. Από παιδάκι που ήμουν στην ΑΕΚ στα 19 μου έμαθε για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται ένας παίκτης, πώς να αντιμετωπίζει κάποιες δυσκολίες, πώς να πρωταγωνιστεί, έμαθα πάρα πολλά. Και επειδή ήταν ο πρώτος προπονητής που δούλεψα σε τέτοιες συνθήκες, έχω να πω κάτι παραπάνω γι΄αυτόν, χωρίς να θέλω να υποβιβάσω κάποιον άλλον, καθώς δούλεψα με πολλούς και κέρδισα από όλους". 

 

Πάντα θα θυμάσαι την πρώτη σου ομάδα, αλλά και την τελευταία! Τι θα σκέφτεσαι όταν ακούς Αρκαδικός;

"Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα ξεχάσω ποτέ τον Αρκαδικό. Εχω να θυμάμαι όμορφες στιγμές και το λέω με ειλικρίνεια. Μιλάμε για ιδανική χρονιά, με καλό κλίμα, καλή ατμόσφαιρα, αγάπη και προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων". 

 

Εχεις παρακολουθήσει κάποιο φετινό παιχνίδι; 

"Εχω δει αγώνες του Αρκαδικού, έχει κάνει σημαντικές νίκες που θα παίξουν ρόλο. Πιστεύω πως έχει τις δυνατότητες να πετύχει την παραμονή". 

 

Πέρσι σου ζητήσαμε ένα τραγούδι που θα αφιερωνόταν στην άνοδο του Αρκαδικού. Για την καριέρα σου ποιο θα διάλεγες;

"Ω, είναι πάρα πολλά, χρειάζεται σκέψη. Ας κρατήσουμε αυτό που το συνδύασα με τον Αρκαδικό. Ως την άκρη του κόσμου!"

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.