Αθλητικα

ΑΣΤΕΡΑΣ: Με "κομμένα" φτερά!

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος, αλλά ο Αστέρας ακόμα δεν έχει... απλώσει τα φτερά του. Κυριολεκτικά, αφού σε αυτούς τους 15 αγώνες ήδη έχει αρκετές βαθμολογικές απώλειες. Αλλά και μεταφορικά...

 


Ο Αστέρας έχει βγάλει 15 αγώνες στη φετινή Super League. Σχεδόν το μισό πρωτάθλημα. Εχει σκοράρει 16 γκολ στο πρωτάθλημα (έχει δεχτεί 18, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση). Από αυτά τα 16, λοιπόν, δεν έχει πάρει ούτε ένα από τα "φτερά" του. Από τους παίκτες που αγωνίζονται στα πλάγια της επίθεσης...

 
Αντε, ας πούμε ότι έχει πάρει ένα γκολ από τον Νίκο, ο οποίος βέβαια είναι επιτελικός μέσος, αλλά είχε σκοράρει το γκολ της νίκης κόντρα στον Ατρόμητο, περνώντας ως αλλαγή (αντί του Λανθαρότε) και παίζοντας στην πτέρυγα. Ενα ίσον... κανένα, όμως. Γιατί κατά τα άλλα, οι μεσοεπιθετικοί ποδοσφαιριστές του Αστέρα, που αγωνίζονται στα άκρα, δεν έχουν δώσει γκολ.

 
Ούτε ο Μάσα, που από πέρυσι τον θυμόμαστε για την επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα, ούτε τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα, ο Λανθαρότε και ο Φούντας (έχει σκοράρει στο Κύπελλο).

 
Ασφαλώς και αυτή η αφλογιστία των άκρων του Αστέρα, αποτελεί πολύ σημαντικό πρόβλημα για τον Στάικο Βεργέτη. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πόσο πολύ βοηθούσαν στο σκοράρισμα τα "φτερά" της ομάδας τα προηγούμενα χρόνια. Μια μικρή αναδρομή αρκεί για να το αντιληφθεί κανείς.

 
Την περσινή περίοδο, 2014-2015, ο Αστέρας στη διάρκεια του πρωταθλήματος είχε πάρει 7 γκολ από τον Μάσα. Τέσσερα από τον Γιαννιώτα. Μάλιστα, είχαν σκοράρει από ένα γκολ και οι Τσοκάνης, Μπακασέτας. Δεν είχαν βρει δίχτυα οι Μπαντιμπανγκά και Λομπάτο, ο οποίος άλλωστε έμεινε μόνο το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος και είχε λίγες συμμετοχές.

 
Πρόπερσι, περίοδος 2013-2014, η χρονιά ήταν ακόμα πιο παραγωγική για τους ποδοσφαιριστές της πτέρυγας. Για μετρήστε, 11 γκολ από τον Καράσκο, 10 γκολ από τον Ντε Μπλάσις και ένα από τον Ναβάρο.

 
Και για να πάμε και πιο πίσω, στην περίοδο 2012-2-13, με εφτά γκολ από τον Ράγιος (πολλές φορές έπαιζε στα πλάγια) και από τέσσερα γκολ από Ντε Μπλάσις και ο Ναβάρο, με δύο από τον Κάφα, ο Αστέρας είχε και πάλι μεγάλη βοήθεια από τα άκρα του.

 
Φέτος, τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι για τον Αστέρα. Και είναι ξεκάθαρο ότι η μη παραγωγικότητα αυτών των ποδοσφαιριστών, έχει στοιχίσει στην ομάδα. Σε γκολ, αλλά και σε βαθμούς...

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.