Αθλητικα

Αυτός είναι ΑΣΤΕΡΑΣ!

Ο Αστέρας ξέσπασε πάνω στον Πανθρακικό και επέστρεψε στις νίκες με το "καλημέρα" του 2016. Δύο γκολ ο Γιάννου, από ένα οι Ιγκλέσιας, Φούντας στο τελικό 4-0 που ανέβασε την ομάδα προσωρινά στην πεντάδα. 

 

 

Το γκολ που έλειπε από τον Αστέρα στα τελευταία παιχνίδια, το βρήκε και με το παραπάνω στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης απέναντι στον Πανθρακικό στο πρώτο παιχνίδι του 2016. Το τελικό 4-0 ήταν η επιβράβευση μίας εξαιρετικής εμφάνισης, απέναντι σε μία ομάδα που ήταν σε πολύ καλή φόρμα αλλά δεν πήρε ανάσα στην Τρίπολη!

 

Η πρώτη ενδεκάδα του 2016 είχε άκρως επιθετική φιλοσοφία. Σύστημα 4-2-3-1 με Μπαντή στην εστία, Λούι, Ζησόπουλο, Γκοϊάν, Παντελιάδη στην άμυνα, Ιγκλέσιας και Χαμαντανί ως αμυντικά χαφ και τους Λανθαρότε, Νίκο, Φούντα πίσω από τον Γιάννου.

 

Από το ξεκίνημα του αγώνα, οι παίκτες του Αστέρα υπηρέτησαν τα επιθετικά πλάνα του Στάικου Βεργέτη, παίρνοντας τα ηνία της αναμέτρησης. Περιόρισαν τον Πανθρακικό σε παθητικό ρόλο και με την τριάδα πίσω από τον Γιάννου σε καλή μέρα, δημιούργησαν αρκετές φάσεις στο πρώτο μέρος.

 

Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν χάρη κυρίως στον πολύ καλό τερματοφύλακά τους, ωστόσο ο Αστέρας έχει έναν εξαιρετικό φορ. Ο Απόστολος Γιάννου έκλεψε την μπάλα στο 41' και κρέμασε εντυπωσιακά τον Αθανασιάδη, στέλνοντας την ομάδα του με προβάδισμα στα αποδυτήρια (1-0). Δικαίωση για τις 10-1 τελικές στο πρώτο μέρος.

 

Στην επανάληψη ο Πανθρακικός προσπάθησε να μπει πιο δυνατά για να ισοφαρίσει, ωστόσο ο Αστέρας ήταν αυτός που δημιουργούσε στην κόντρα ευκαιρίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το γκολ του Ιγκλέσιας στο 63' (2-0), ήταν η 16η τελική των γηπεδούχων σε εκείνο το σημείο έναντι μόλις μιας των φιλοξενούμενων.

 

Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε σε εκείνο το λεπτό, με τον Αστέρα να κάνει ό,τι θέλει στα τελευταία λεπτά, όπου "ξαναχτύπησε" στο 74' ο Γιάννου (3-0), μετά από υπέροχη ασίστ του Φούντα. Ο τελευταίος αφού έχασε μοναδική ευκαιρία, έγραψε στο 77' το 4-0 με ένα κεραυνό εκτός περιοχής, με τις τελικές να ανεβαίνουν στο 20-1 (σ.σ. τελείωσαν 21-3).

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.