Αθλητικα

Η επιδρομή των STAR WARS (STATS)

Το 2016 πάει γάντι στον ΑΣΤΕΡΑ καθώς μετά το 4-0 κόντρα στον Πανθρακικό για τη Super League, ήρθε και το εκτός έδρας 3-0 στη Λάρισα με γκολ των Γιαννούλη, Φούντα και Μούκαμ που δίνει σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

 


Ο Αστέρας είχε την κατοχή της μπάλας από την έναρξη του αγώνα και με τον Κιτοκό στο 14’ λεπτό προειδοποίησε την εστία της ΑΕΛ για αυτό που θα ακολουθούσε τέσσερα λεπτά αργότερα.  Ο Γιαννούλης με ένα διαγώνιο σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης, αφού η μπάλα χτύπησε πρώτα στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

 
Η ΑΕΛ μετά το γκολ ανέβασε την απόδοση της. Με στημένες φάσεις και εκτελεστή τον Μπουντόπουλο προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Θεοδωρόπουλου χωρίς αποτέλεσμα. Οι "Βυσσινί" είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν την αναμέτρηση στο 33’ λεπτό. Σε μία επικίνδυνη αντεπίθεση από τα δεξιά ο Μπουντόπουλος έβγαλε τη σέντρα, με τον Μπόγιοβτς να πιάνει μία δυνατή κεφαλιά και τη μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ.

 
Η Λάρισα συνέχισε να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης, αλλά ο Θεοδωρόπουλος και η καλά οργανωμένη άμυνα των Κιτρινομπλέ, εξουδετέρωναν με επιτυχία τις επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Το πρώτο ημίχρονο βρήκε την ομάδα του Αστέρα να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το 0-1.

 
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την Λάρισα να θέλει να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης. Ο Μπόγιοβίτς αρχικά στο 48’ απείλησε με ένα μακρινό σουτ την εστία του Θεοδωρόπουλου. Η ΑΕΛ συνέχισε να πιέζει και να έχει καλές στιγμές μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου ημίωρου της αναμέτρησης. Στο 51’ και 58’ με τον Μπόγιοβιτς και Μαρουσάκη αντίστοιχα, αλλά ο Θεοδωρόπουλος με δύο επεμβάσεις κράτησε ζωντανό τον Αστέρα.

 
Κάπου εκεί ο Αστέρας χτύπησε στην αντεπίθεση.  Μετά από κλέψιμο του Χαμντανί στο χώρο της μεσαίας γραμμής η μπάλα πήγε στον Παπαδόπουλο με τον τελευταίο να τροφοδοτεί τον Φούντα. Ο νεαρός άσος του Αστέρα βγήκε απέναντι στον Καβουσάκη και με διπλή προσπάθεια έκανε το 0-2 για τους κιτρινομπλέ.


Η ομάδα της Τρίπολης έχοντας την ψυχολογία πλέον με το μέρος της, συνέχισε να απειλεί. Φούντας, Τσοκάνης και Μούκαμ είχαν καλές στιγμές με σουτ εκτός περιοχής.

 
Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης και συγκεκριμένα στο 93’ ο Μούκαμ βγήκε απέναντι στον Καβουσάκη τον οποίο πλάσαρε άψογα και έγραψε το 0-3.


Το τελικό σφύριγμα του Φωτιάδη βρήκε τους Κιτρινομπλέ, να φεύγουν από το "ΑΕΛ FC Arena" με ένα καθαρό σκορ δίνοντας ένα μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.