Αθλητικα

winamp wmp real qt

"Φυσάει" Βοριάς για το Sternberk της Τσεχίας

Με την σπουδαία συμμετοχή του Τριπολίτη οδηγού Σπύρου Βοριά, πρωταθλητή αναβάσεων ομάδας Α έως 2 λίτρα για το 2016, θα πραγματοποιηθεί το 3ο FIA Hill Climb Masters. 

Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε.) η πρώτη συνάντηση με τους οδηγούς που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο FIA Hill Climb Masters, που θα διεξαχθεί στις 8-9 Οκτωβρίου στο Sternberk της Τσεχίας.

Το FIA Masters πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2014, τελεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και έχει οργανωθεί στα πρότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων, με σκοπό να αποτελέσει μια αγωνιστική συνάντηση, κατά την οποία οι κορυφαίοι οδηγοί Αναβάσεων, τόσο σε Διεθνές όσο και σε Εθνικό επίπεδο αγώνων, θα συναντιούνται αγωνιστικά σε έναν αγώνα-γιορτή. Ο συγκεκριμένος θεσμός καταδεικνύει την πρόθεση της FIA για προώθηση των Αναβάσεων, μιας οικονομικά προσιτής και θεαματικής μορφής αγώνων που ανέκαθεν προσέλκυε το ενδιαφέρον αθλητών και θεατών.

Στη συνάντηση που έγινε σχετικά με τη συμμετοχή της Ελλάδας στο FIA Hill Climb Masters 2016, από την πλευρά της Ομοσπονδίας παρόντες ήταν ο Πρόεδρος Δημήτρης Μιχελακάκης και η Επικεφαλής της ΕΠΑ κα. Ανίτα Πασαλή, οι οποίοι υποδέχθηκαν τους οδηγούς που θα συμμετάσχουν στον αγώνα. Παρών ήταν και ο Μάριος Ξανθάκος, ο οδηγός-αθλητής που λόγω της εμπειρίας του σε αγώνες αναβάσεων του εξωτερικού, θα αποτελέσει τον Αρχηγό (Captain) της Ελληνικής αποστολής στην Τσεχία. 

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, με θετική διάθεση τόσο από τη μεριά της ΟΜΑΕ που στηρίζει με όλες τις δυνάμεις το εγχείρημα, όσο και από τους οδηγούς ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την επίτευξη του αντικειμενικού στόχου, που είναι η αξιοπρεπής εκπροσώπηση της χώρας μας σε ένα τόσο σημαντικό αθλητικό γεγονός διεθνούς βεληνεκούς, όπως το FIA Hill Climb Masters.

Οι οδηγοί που θα εκπροσωπήσουν την ελληνική ομάδα και είναι ως επί το πλείστον Πρωταθλητές Αναβάσεων για το 2016, έχοντας ως στόχο μια τιμητική εμφάνιση τόσο για τους ίδιους όσο και για τα ελληνικά χρώματα είναι (αλφαβητικά) οι Γιώργος Αργυρίου, Σπύρος Βοργιάς, Γιώργος Κεχαγιάς, Παναγιώτης Λιώρης και Γιάννης Πλάγος.

Οι προετοιμασίες είναι πλέον πυρετώδεις ώστε όλα να είναι έτοιμα για την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής, η οποία υπολογίζεται στα μέσα της επόμενης εβδομάδας!

Πηγή:  Ο.Μ.Α.Ε.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.