Stoiximan.gr

Ντέρμπι τίτλου για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, προβάδισμα Ολυμπιακού στο Βόλο, ζόρια για τη Μπαρτσελόνα στο Metropolitano

Φωτογραφία: stoiximan.gr

Tο κυριακάτικο πρόγραμμα της Super League ξεκινάει με την αναμέτρηση Βόλος - Ολυμπιακός στο Πανθεσσαλικό (16:00).

Μετά την εντός έδρας συντριβή από την ΑΕΚ, η ομάδα του Κώστα Μπράτσου άντεξε στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ και επέστρεψε με τον βαθμό του 0-0 στη βάση της.

Ο Βόλος συμπλήρωσε τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη, ωστόσο η συνολική του παρουσία στη σεζόν κρίνεται απόλυτα θετική μέχρι στιγμής. Διατηρείται εντός ζώνης playoffs, από την 5η θέση με 26 βαθμούς και στο +7 από Παναιτωλικό και Ατρόμητο που ισοβαθμούν στην 7η θέση.

Ο Ολυμπιακός πέρασε από τη Νεάπολη με σχετική άνεση, επικρατώντας 2-0 του Ιωνικού. Έδωσε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις μετά το 5-0 επί του Αστέρα, κράτησε παραβίαστη την εστία του για δεύτερο σερί ματς και είδε τον Ροντινέι να πραγματοποιεί θετικό ντεμπούτο με τα ερυθρόλευκα.

Ο Μίτσελ έχει κατασταλλάξει σε μια 20άδα παικτών και πολύ περισσότερο στο σχήμα με τους Χάμες, Μπιελ, Φορτούνη πίσω από τον φορ, που δίνει μπόλικη ποιότητα στη δημιουργία. Εννέα ματς αήττητος εντός συνόρων συμπλήρωσε ο Ολυμπιακός, τα οκτώ στο πρωτάθλημα, διάστημα στο οποίο μετράει πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες (συν τη νίκη επί του Ατρομήτου στο Κύπελλο).

Ισόβαθμη στους 32 με τον ΠΑΟΚ, στο -3 από την 2η ΑΕΚ και στο -10 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, η ομάδα του Πειραιά θέλει να συνεχίσει με τρίποντα για να πλησιάσει όσο μπορεί στην κορυφή.

Με πολύ κόσμο στο Πανθεσσαλικό, έχει προβάδισμα απέναντι στον Βόλο ο Ολυμπιακός, χωρίς να σημαίνει πως το έργο του είναι εύκολο. Το συνδυαστικό στοίχημα over 2,5 γκολ & να σκοράρει ο Φορτούνης σε απόδοση 4.60 στο Bet Builder της Stoiximan.

Προφανώς την παράσταση στην 17η αγωνιστική κλέβει το μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού. Η Ένωση φτάνει σε αυτό το ματς από την ήττα - σοκ στους Ζωσιμάδες, που έβαλε τέλος σε ένα αήττητο σερί 13 αγώνων που κατάφερε να χτίσει προηγουμένως η ομάδα του Αλμέιδα.

Ριένστρα και Μπάλαν σκόραραν για το 2-0 στο 9' & το 34' αντίστοιχα, ο Αραούχο μείωσε στο 51' αλλά παρά τις ευκαιρίες που είχε στη συνέχεια, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να πάρει κάτι από το ματς. Είδε τη διαφορά της να αυξάνεται στους επτά από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, έτσι μπαίνει στο ντέρμπι με την υποχρέωση της νίκης.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε από τη Λιβαδειά χάρη σε τέρμα του Βέρμπιτς και συνεχίζει αήττητος την πορεία του στην κορυφή. Με απολογισμό 13Ν-3Ι-0Η και γκολ 27-6, οι «πράσινοι» έχουν χτίσει μια καλή διαφορά από τους διώκτες τους. Ωστόσο γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού, καθώς το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη.

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς δεν είχε καλή παρουσία κόντρα στον Λεβαδειακό, όμως τα στοιχεία της αποτελεσματικότητας και της ανασταλτικής συνέπειας ήταν αρκετά για το τρίποντο. Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός φτάνει με την άνεση του +7 και θέλει τουλάχιστον να διατηρήσει αυτή τη διαφορά.

Παιχνίδι απόλυτης σκοπιμότητας, με πολύ υψηλό κίνητρο και τους γηπεδούχους να «καίγονται» για τη νίκη. Το συνδυαστικό στοίχημα 2-3 γκολ & ΑΕΚ over 5,5 κόρνερ στο ματς σε απόδοση 3.90 στο Bet Builder της Stoiximan.

Πολύ μεγάλο ματς και στην ισπανική La Liga, ανάμεσα σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα. Μετά τις εκτός έδρας ήττες από Κάντιθ και Μαγιόρκα και την ισοπαλία με την Εσπανιόλ στο ενδιάμεσο, η Ατλέτικο βγήκε από τη μίνι κρίση χάρη στο 2-0 επί της Έλτσε.

Υπάρχει μουρμούρα για τον Σιμεόνε καθώς η εικόνα στο χορτάρι δεν είναι ιδιαίτερα... ευχάριστη για τους «ροχιμπλάνκος», παρά το γεγονός πως το ρόστερ δίνει το περιθώριο για καλή μπάλα.

Στην 4η θέση με 27 βαθμούς, η Ατλέτικο είναι στο -11 από την κορυφή και μάλλον εκτός κούρσας τίτλου. Θα δώσει μάχη για την τετράδα, έστω και δύσκολα αναμένεται να τα καταφέρει. Νίκησε 2-0 την Οβιέδο και συνεχίζει στο Copa del Rey.

Η Μπαρτσελόνα έμεινε στο 1-1 με την Εσπανιόλ στο καταλανικό ντέρμπι και ισοβαθμεί στους 38 με τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή. Η μάχη για το πρωτάθλημα θα είναι σκληρή κόντρα στους «μερένγκες» και πολύ δύσκολα θα κριθεί πριν το φινάλε.

Ο Τσάβι έχει στα χέρια του ένα καλό ρόστερ, η αμυντική λειτουργία είναι υποδειγματική (μόλις έξι γκολ παθητικό σε 15 ματς) και η παρουσία του Λεβαντόβσκι στην κορυφή της επίθεσης δίνει ασφάλεια στο σκοράρισμα.

Μεσοβδόμαδα χρειάστηκε το έξτρα ημίωρο της παράτασης για να αποκλείσει την... Ιντερσίτι στο Copa del Rey, καθώς πήρε αψήφιστα τους άσημους αντιπάλους της και ισοφαρίστηκε σε 3-3 στην εκπνοή του 90λεπτου. Με τον Φάτι να σκοράρει στην παράταση το γκολ της πρόκρισης.

Ντέρμπι με τα όλα του, η Ατλέτικο ποντάρει στην ένταση και τη σκληράδα της, η Μπαρτσελόνα στην ποιότητα της με τη μπάλα στα πόδια. Το συνδυαστικό στοίχημα Goal/Goal & Ατλέτικο over 2,5 κάρτες σε απόδοση 2.45 στο Bet Builder της Stoixima

 

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.