Διαφορα

Τέλος στην παραπλάνηση Ανθρώπων με Αναπηρία

Όλα τα "εφ'όρου ζωής" πιστοποιητικά αναπηρίας ισχύουν νόμιμα έναντι όλων.

 

Τέλος στην παραπλάνηση του Ανθρώπου με Αναπηρία για την ισχύ των πιστοποιητικών αναπηρίας.

 

Μια μεγάλη επιτυχία για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Άνθρωποι με Αναπηρία επιτεύχθηκε, με την αναγνώριση από την Πολιτεία πιστοποιητικού αναπηρίας πέραν αυτών που εκδίδει το ΚΕΠΑ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας του Δήμου Αθηναίων θεωρείται έγκυρο και νομικά ισχυρό το πιστοποιητικό αναπηρίας με διάρκεια ισχύος εφ' όρου ζωής που έχει εκδοθεί από αρμόδια υγειονομική επιτροπή πριν το 2011.

 

Η αναγνώριση αυτή είναι απόρροια της επιμονής που επέδειξε ο αιτούμενος πολίτης υπό τη νομική καθοδήγηση που εθελοντικά του παρείχε ο δικηγόρος Τάκης Αλεξανδράκης, πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας, ο οποίος είχε συστηματικά εργαστεί για την εύρεση νομικά ορθής λύσης στο ζήτημα. Οι πολίτες πρέπει να ενημερωθούν σωστά επί του θέματος, και να μην δέχονται αδιαμαρτύρητα τις όποιες προφορικές αιτιάσεις περί της μη ισχύος των πιστοποιητικών αναπηρίας τους αλλά να απαιτούν έγγραφη απάντηση.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.