Διαφορα

Στο Αρτεμίσιο οι μοναδικοί ανιχνευτές ταχύτητας!

Με χειροκίνητα μέσα ελέγχονται τα όρια ταχύτητας στο 99% των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων!



Η σήραγγα Αρτεμισίου είναι το μόνο σημείο σε ολόκληρο το εθνικό δίκτυο της χώρας στο οποίο η Τροχαία «τσακώνει» τους...παραβάτες οδηγούς αφού μόνο εκεί υπάρχουν τέσσερα ραντάρ.

Στους υπόλοιπους αυτοκινητόδρομους τα όρια ταχύτητας ελέχονται μόνο με χειροκίνητα μέσα, αν δηλαδή και όποτε διατίθενται αστυνομικοί από την Τροχαία αυτοκινητοδρόμων αναφέρει ρεπορτάζ της Καθημερινής.

Το πρόβλημα εδώ είναι, όπως αναφέρει εφημερίδα, ότι η Τροχαία δεν έχει εκφράσει την πρόθεση να τοποθετήσει κάμερες και στους νέους αυτοκινητοδρόμους.

Αντίθετα με το νέο εθνικό δίκτυο, στην Αττική Οδό λειτουργούν 14 ραντάρ της Τροχαίας. «Με τη λειτουργία τους και την αποστολή των πρώτων κλήσεων» λέει ο διευθύνων σύμβουλος των Αττικών Διαδρομών Βασίλης Χαλκειάς, «οι παραβιάσεις του ορίου ταχύτητας έπεσαν κατακόρυφα». Οι κάμερες κοστίζουν 30.000-40.000 ευρώ η καθεμία, ενώ για κάθε σημείο που επιλέγεται πρέπει να τοποθετείται μια κάμερα ανά λωρίδα ασφαλείας.

Ωστόσο και αυτό το σύστημα είναι δυσλειτουργικό καθώς η κλήση μπορεί να παραδοθεί ακόμη και δύο χρόνια μετά.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.