Διαφορα

Απόσυρση και απαγόρευση διάθεσης στην ελληνική αγορά φορητών εστιών αερίου

Σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας κ. Στρατή Ζαφείρη απαγορεύεται η διάθεση στην ελληνική αγορά των κάτωθι προϊόντων

 

α. φορητή επίπεδη εστία αερίου με μη επαναπληρώσιμη φιάλη αερίου μάρκας All Ride,μοντέλο Spaceship, που κατασκευάζεται από την εταιρεία M.I.T. Limited (Νότια Κορέα)

 

β. φορητή εστία αερίου οριζόντιου σχεδιασμού με μη επαναπληρώσιμο φιαλίδιο αερίου μάρκας Blokkes MS-1000V, που κατασκευάζεται από την εταιρεία M.I.T. Limited (Νότια Κορέα)

 

γ. φορητή εστία αερίου οριζόντιου σχεδιασμού με μη επαναπληρώσιμο φιαλίδιο αερίου μάρκας Bright Spark BS 100, που κατασκευάζεται από την εταιρεία JFA Limited (Ηνωμένο Βασίλειο)

 

δ. φορητή εστία αερίου οριζόντιου σχεδιασμού με μη επαναπληρώσιμο φιαλίδιο αερίου μάρκας Blokkes 155-B (ZB-1), που κατασκευάζεται από την εταιρεία Zhejiang Yongkang Jinyu (Κίνα)

 

ε. φορητή εστία αερίου οριζόντιου σχεδιασμού με μη επαναπληρώσιμο φιαλίδιο αερίου μάρκας Adventure 25.033, που κατασκευάζεται από την εταιρεία Qingdao Suntouch Electronic Co Ltd (Κίνα)

 

στ. φορητή επίπεδη εστία αερίου με μη επαναπληρώσιμη φιάλη αερίου μάρκας Blokkes μοντέλλο BDZ-106-C(ZC-1), που κατασκευάζεται από την εταιρεία Zhejiang Yongkang Jinyu (Κίνα)

 

Την απόσυρση των εν λόγω μη συμμορφούμενων προϊόντων που τυχόν έχουν ήδη διατεθεί στην ελληνική αγορά και την υποχρέωση, στην περίπτωση αυτή, των υπεύθυνων οικονομικών φορέων για την άμεση ενημέρωση της Δ/νσης Τεχνικής Βιομηχανικής Νομοθεσίας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

 

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις διατάξεις της παρούσας επιβάλλονται οι κυρώσεις του άρθρου 12 της υπ' αριθμ. 15233/3.7.1991 (ΦΕΚ Β' 487) Κ.Υ.Α., όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

 

Η παρούσα απόφαση κοινοποιήθηκε στην Γενική Δ/νση Τελωνείων και Ε.Φ.Κ. του Υπουργείου Οικονομικών για την απαγόρευση της θέσης σε ελεύθερη κυκλοφορία και διάθεση στην αγορά των εν λόγω προιόντων σε περίπτωση εισαγωγής τους από τρίτη χώρα, σύμφωνα με τα άρθρα 27-29 του Κανονισμού 765/2008/ΕΚ.

 

Πηγή: argolikeseidhseis.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.