Διαφορα

Αμπού Ντάμπι: Ρυμουλκούν μακριά τα βρώμικα αυτοκίνητα!

Οι κάτοικοι του Αμπού Ντάμπι είναι εξοργισμένοι με αξιωματούχους που άρχισαν να εκδίδουν μεγάλα πρόστιμα και να προβαίνουν σε κατάσχεση αυτοκινήτων.

 

Αυτές οι ενέργειες συνάδουν με νομοθεσία που θεσπίστηκε για την προστασία εμφάνιση της πόλης.

 

Πολλοί στην πρωτεύουσα των ΗΑΕ, αφήνουν τα αυτοκίνητά τους σταθμευμένα σε κατοικημένες περιοχές - με έγκυρες άδειες - ενώ ταξιδεύουν στο εξωτερικό, το καλοκαίρι.

 

Αλλά ενώ είναι μακριά, τα αυτοκίνητά τους  καλύπτονται από τη βρωμιά και τη σκόνη - που οδηγεί τους υπαλλήλους σε κατάσχεσή τους επειδή «παραμορφώνουν τη δημόσια εμφάνιση». Αυτό συμβαίνει ακόμα και όταν τα αυτοκίνητα έχουν όλα τα νόμιμα έγγραφα.

 

Πολλοί κάτοικοι  τώρα φροντίζουν να  καθαριστούν τα αυτοκίνητά τους, ενώ είναι μακριά, για να αποφύγουν τις σκληρές ποινές.

 

Ο Tarun Tankha, ένας Ινδός που ζει στο Αμπού Ντάμπι, δήλωσε στην τοπική εφημερίδα The National: «Οι περισσότεροι κάτοικοι που ζουν στην πόλη δεν έχουν υπόγειο χώρο στάθμευσης , έτσι πρέπει να έχουμε άλλους  χώρους στάθμευσης και  πληρώνουμε γι'αυτό.

 

«Επειδή έχω δει τα πρόστιμα που εκδόθηκαν, ζήτησα από τον φύλακα του κτιρίου μου να το καθαρίσει και να του δώσω κάποια χρήματα.»

 

Το πρόστιμο για το γεγονός ότι ένα βρώμικο αυτοκίνητο ρυμουλκείται είναι Dh 3,000 (περίπου £ 640) σύμφωνα με τους νόμους προστασίας εμφάνισης της πόλης και τη δημόσια υγεία.

 

«Έως 50 οχήματα κάθε μήνα δημεύονται γιατί εγκαταλείπονται σε δημόσιους χώρους και παραμορφώνουν την εικόνα της πόλης», δήλωσε εκπρόσωπος του δήμου.

 

«Εάν ένα όχημα θεωρηθεί πως παραμορφώνει τη δημόσια εμφάνιση, μια προειδοποίηση θα επικολληθεί για να μετακινηθεί το όχημα εντός τριών εργάσιμων ημερών. Αν δεν μετακινηθεί ή δεν καθαριστεί,  το πρόστιμο εκδίδεται και το όχημα ρυμουλκείται μακριά.»

 

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ο αριθμός των κατασχέσεων είναι υψηλότερος κατά τη διάρκεια των περιόδων διακοπών - και υπάρχουν μια σειρά από ιδιωτικές εταιρείες πλύσιμου αυτοκινήτων που αναλαμβάνουν να διατηρήσουν καθαρά  τα αυτοκίνητα, ενώ οι ιδιοκτήτες τους είναι μακριά.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.