Διαφορα

Πώς απαντά μία γυναίκα ακούγοντας 19 λέξεις για τον Στρατό

Άλλον έναν άντρα να ακούσω να συγκρίνει την εγκυμοσύνη με τον στρατό και ειλικρινά δεν ξέρω τι θα γίνει. 

 

Όχι ότι έχω γίνει μάνα. Αλλά δεν μπορεί να συγκρίνει κάποιος όλη αυτή την ταλαίπα που μπορεί να νιώθει μια γυναίκα, με την κατασκήνωση για σκηνάκια πλάι σε κάποιον ποταμό. Εξαγριώθηκες ήδη; Βάστα λίγο ακόμα, γιατί παρακάτω θα σου πω τι σκέφτεται μία γυναίκα κάθε που μια κουβέντα περί στρατού ανοίγει.

 

1. Σκηνάκια: Μιας και ξεκινήσαμε με τα σχοινάκια, που όλοι σας μας έχετε πει ότι έχετε πάει, σχοινάκια λέτε και αμέσως σκεφτόμαστε το κλασικό λευκό λάστιχο που περνούσαμε στα πόδια στο Δημοτικό και πηδούσαμε μία από τη μία πλευρά και μία από την άλλη, κουτσό. Ξεκάθαρα.

 

2. Γερμανικό: Εύκολο. Αναφέρεται σε νούμερο και εννοείτε τη σκοπιά στις 2 με 4 το πρωί (νομίζω). Αλήθεια τώρα, όταν τις ίδιες ώρες πίνετε ποτά στα μπαρ γιατί δεν λέτε: «Ήπια ένα γερμανικό ποτό χθες»;

 

3. Λελέ/ Λελεδόνια: Το λελέ θα ήταν πολύ ωραίο χρώμα. Μοβ το φαντάζομαι. Τα λελεδόνια θα μπορούσαν επίσης να ήταν πουλιά αποδημητικά (εννοείται μοβ χρώματος). Κάτι ποστ που έχω δει με τα hashtags #apolele, #apotrele, τι φάση;

 

4. Σκοπέτο: Εντάξει, είναι προφανώς η «σκοπιά» σε αργκό. Πάντως θα ήταν πολύ ταιριαστή λέξη και για το τηλεσκόπιο (από το ρ. σκοπέω), τύπου ιταλική. «Μου δίνεις σε παρακαλώ πολύ το σκοπέτο να ρίξω μια ματιά στη σημερινή έκλειψη;».

 

5. «Μπιφτέκι»: Πες μου ότι εννοείτε την καράφλα, αλλιώς θα ξεχάσω αυτά που ξέρω.

 

6. Καναδέζα: Λοιπόν η καναδέζα είναι αυτό το τζιπάκι το ξεσκέπαστο (νομίζω και πάλι). «Ήρθε με την Καναδέζα και με πήρε». Θα θέλατε να είναι ξανθιά και ψηλή. Αλλά περιορίζεται στις τέσσερις ρόδες. Κρίμας.

 

7. «Προβλέπεται»: Ότι τι; Ότι εννοείτε κάτι διαφορετικό από αυτό που όλος ο υπόλοιπος κόσμος εννοεί;

 

8. Όργανο: Γενετήσιο; Της τάξης; Μπουζούκι; Τι από όλα τέλος πάντων;;;

 

9. Τεταρτάρα: Έχει καμία σχέση με το «Τεταρτούλα, πάει η βδομαδούλα» που λέμε εμείς τα κορίτσια ή ούτε καν;

 

10. Στεργίου: Λοιπόν, ο Στεργίου φαντάζομαι ότι είναι μη πραγματικό πρόσωπο, επώνυμο δικής σας επινόησης, κοινό τόσο όσο (διότι δεν είναι και Παπαδόπουλος). Το επινόησες κι εσύ με τη σειρά σου για να καλύψεις κάποιο «πρόσωπο» του οποίου… παράνομα αποθήκευσες τον αριθμό του τηλεφώνου στο κινητό σου.

 

11. ΣΠΕΝ: Δεν πιστεύω να παίρνετε τίποτα ναρκωτικά εκεί μέσα;

 

12. Φρουρά: Από φρουρά μόνο την προεδρική που είναι έξω από τη Βουλή ξέρω.

 

13. ΑΥΔΜ: Τώρα αυτό το αρκτικόλεξο μάλλον κάποια δημόσια υπηρεσία που αφορά στο στρατό είναι. Τύπου ΑΔΜΗΕ;

 

14. Προαναχώρηση: Τόσο μεγάλη η κούραση που φεύγετε και νωρίτερα από το κανονικό;

 

15. Υπηρεσιακό: Όχημα. Υποθέτω.

 

16. Γιωτόμπαλο: Ο γιωτάς είναι αυτός που δεν είναι Ι1 (=ο «νορμάλ»). Όσοι δεν βλέπουν καλά, δεν ακούνε καλά, δεν μπορούν να κρατήσουν όπλο, είναι «γιωτόμπαλα». Μπράβο σας, ωραίος πολιτισμός. Παλιορατσιστές του είδους σας.

 

17. Σκελέα: Τι; Δεν είναι το πανωφόρι;

 

18. Κολόμβιο: «Colombiano, colombiano, Ζαπατίστας στο βουνό, απολαμβάνω». YPO.

 

19. Γκατζολία/ Γκατζολόπτερα: Αυτό με δυσκόλεψε πιο πολύ από όλα. Η Γκατζολία μου κάνει κάτι σε νησί του Ειρηνικού: «Πήρα μετάθεση στη Γκατζολία». Τώρα η γκατζολόπετρα μάλλον προκύπτει από το γεγονός ότι αυτό το νησί έχει πολλή πέτρα. Τέλος πάντων και τη βοήθεια του κοινού που ζήτησα, κανείς δεν ήξερε (γιωτόμπαλα όλοι τους, τι περιμένεις;).

 

Στην τελική, μπορεί να έχουν πάει όλοι μου οι φίλοι φαντάροι, μπορεί και να τους έχω επισκεφθεί, μπορεί και να έχω βρεθεί πολλάκις σε συζητήσεις περί στρατού, επίσης μπορεί να έχω φάει και «κουτόχορτο» του στιλ: «Ο Στεργίου είναι αγάπη μου, άκουσε ένα τραγούδι και με θυμήθηκε», αλλά #sorrynotsorry, δεν κάνετε και κάτι φοβερό. Να τα λέμε κι αυτά. 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.