Διαφορα

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

Ποιοι φοιτητές δεν μπορούν να κάνουν αίτηση;

 

Αδυναμία να υποβάλλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση για την καταβολή του Φοιτητικού Στεγαστικού Επίδόματος στους δικαιούχους φοιτητές παλαιότερων ετών.

 

Πιο συγκεκριμένα μετά από πολλά ερωτήματα φοιτητών, τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr διευκρινίζουν στους υποψήφιους δικαιούχους του Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος 2016-2017 λόγω του ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν υποχρεωτική η αναγραφή του ΑΜΚΑ στο φοιτητικό τους πάσο και ελάχιστοι από αυτούς τα έχουν δηλώσει, αποτέλεσμα ήταν να υφίστανται ταλαιπωρία, καθώς οι φοιτητές (που δεν δήλωσαν τον ΑΜΚΑ) δεν μπορούν να προχωρήσουν στη διαδικασία υποβολής αίτησης και αφετέρου, όπως καταγγέλουν οι δικαιούχοι, οι γραμματείες των τμημάτων τους δηλώνουν άγνοια. 

 

Πώς θα λύσετε το πρόβλημα

 

Κατόπιν των ανωτέρω, όσοι φοιτητές που δεν έχουν ενημερώσει την εφαρμογή Ακαδημαϊκής Ταυτότητας https://submit-academicid.minedu.gov.gr/ με τον ΑΜΚΑ τους, να καταχωρήσουν αυτόν στην προαναφερθείσα εφαρμογή, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο αυτοματοποιημένος έλεγχος και να έχουν τη δυνατότητα υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης Στεγαστικού Επιδόματος ακαδ. έτους 2016-17. Όσοι φοιτητές δυσκολεύονται να λύσουν το πρόβλημα θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία Απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας του υπουργείου Παιδείας είτε στο τηλέφωνο 215 215 7855 είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://academicid.minedu.gov.gr επιλέγοντας την «Επικοινωνία» για διόρθωση ή εγγραφή του ΑΜΚΑ τους.

 

Μετά από αυτή τη διαδικασία, οι φοιτητές θα μπορέσουν να υποβάλουν κανονικά την αίτηση τους για χορήγηση του Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος. Τέλος υπενθυμίζεται ότι οι ηλεκτρονικές αιτήσεις ξεκίνησαν από την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στο https://stegastiko.minedu.gov.gr/. 

 

Προσοχή: Οι Αιτήσεις για την χορήγηση του Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 θα ξεκινήσουν ηλεκτρονικά από 1 έως 30 Ιουνίου 2018. Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε τους Δικαιούχους, τις Προϋποθέσεις, την Διαδικασία και τα Δικαιολογητικά για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα 2017-2018.

 

Πηγή: Foititikanea.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.