Διαφορα

"Κακοπληρωτές" της ΔΕΗ τα ΕΛΤΑ

Σε παρακράτηση των χρημάτων από την είσπραξη των λογαριασμών ρεύματος προχωρούν τα ΕΛΤΑ, δίχως να τα καταβάλουν εγκαίρως στην ΔΕΗ, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να έχει συγκεντρωθεί ένα ποσό της τάξης των 19,5 εκατ. ευρώ!

 

Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης, με εξώδικό που απέστειλε στην διοίκηση των ΕΛΤΑ ζητώντας την άμεση καταβολή των χρημάτων, και επισείοντας παράλληλα την απειλή προσφυγής στην Δικαιοσύνη. Δίχως να είναι σαφής ο λόγος της παρακράτησης των χρημάτων από τα ΕΛΤΑ, εκτιμάται ότι μέσω αυτών τα ταχυδρομεία τακτοποιούν δικά τους λειτουργικά έξοδα, όπως μισθοδοσίας, κ.ο.κ.

 

Στην επιστολή που απευθύνεται στον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ, Ι. Ζαρολιάγκη, o Μ. Παναγιωτάκης επισημαίνει ότι παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και το εξώδικο της 7ης Απριλίου, η επιχείρηση δεν έχει ακόμη αποδώσει στη ΔΕΗ τα χρήματα από τους εισπραχθέντες λογαριασμούς ρεύματος. Σύμφωνα με την ίδια επιστολή, το πρόβλημα άρχισε να παρουσιάζεται στις αρχές Μαρτίου 2017 και να εντείνεται με το πέρας των ημερών, με αποτέλεσμα η οφειλή σταδιακά να διογκωθεί και σήμερα να ανέρχεται στο ποσό των περίπου 19,5 εκατ. ευρώ (αφορά στη μη απόδοση εισπράξεων μετά την 20.04.2017).

 

Το γεγονός όμως ότι η ΔΕΗ δεν είχε εισπράξει τα παραπάνω χρήματα έχει σαν αποτέλεσμα να εμφανίζονται με καθυστερούμενες οφειλές αρκετοί πελάτες της, οι οποίοι και χάνουν την έκπτωση συνέπειας 15%, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει και ο κίνδυνος διακοπής λόγω οφειλής.

 

"Η παρούσα επιστολή αποτελεί ύστατη προσπάθεια συνεννόησής μας για το θέμα. Εάν δεν συμμορφωθείτε θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα που είμαστε υποχρεωμένοι για το νόμο, προκειμένου να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της ΔΕΗ και των πελατών της, όπως έκδοση διαταγής πληρωμής, καθώς και άλλα ένδικα μέσα", καταλήγει η επιστολή του κ. Παναγιωτάκη.

 

Πηγή: liberal.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.