Διαφορα

Ο γύρος της Πελοποννήσου σε 10 ημέρες

Τον γύρο της Πελοποννήσου μέσα σε 10 ημέρες έκανε η Travel Blogger του discovergreece, Μαρία Κόφου.

 

 

Αναλυτικά η περιγραφή της έχει ως εξής: Το ταξίδι ξεκινάει τη στιγμή της προετοιμασίας λένε. Και είναι αλήθεια. Ανοίγεις το χάρτη, ψάχνεις στο google maps, κρατάς σημειώσεις, υπολογίζεις τις αποστάσεις από το ένα μέρος στο άλλο, σημειώνεις τις πόλεις και τα χωριά που σκοπεύεις να επισκεφθείς, παίρνεις ιδέες για διάφορα activities και ξεχωριστές εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις και φτιάχνεις βαλίτσα.

 

Όλα είναι έτοιμα για το αυριανό ταξίδι. Νοερά, είμαι ήδη στο αυτοκίνητο με κατεύθυνση την Πελοπόννησο. Στην πραγματικότητα είμαι ακόμα σπίτι μου! Ναι, το ταξίδι έχει ήδη ξεκινήσει στο μυαλό μου αλλά τα μάτια δε κλείνουν από την αγωνία και την ανυπομονησία. Πώς θα με πάρει ο ύπνος άραγε;

 

Κοιτάω για τελευταία φορά την πρόβλεψη του καιρού. Οι ημέρες περισσότερο καλοκαιρινές παρά φθινοπωρινές θα είναι. Τέλεια!

 

Νομός Αρκαδίας: Και φτάσαμε στο κέντρο της Πελοποννήσου, την Αρκαδία. Εδώ οι πραγματικές εικόνες του Φθινοπώρου μας καλωσορίζουν! Κίτρινα φύλλα παντού, τρεχούμενα νερά, πέτρινα σπιτάκια δεξιά και αριστερά. Η χαρά όσων προτιμούν το βουνό από τη θάλασσα!

Είμαστε έτοιμοι για… village hopping! Ξεκινάμε από την όμορφη Στεμνίτσα και τον πύργο του Ροϊλού ενώ θα πιούμε τον καφέ μας στην πλατεία του χωριού στον καφενέ "Γερουσία". Θα συνεχίσουμε για τη Δημητσάνα και το υπερσύχρονο Μουσείο Υδροκίνησης το οποίο προσωπικά με εντυπωσίασε γιατί συνδυάζει απίστευτα το μοντέρνο με το παραδοσιακό ενώ στη συνέχεια θα περιπλανηθούμε στα γραφικά πέτρινα καλντερίμια και θα καθίσουμε για φαγητό σε ένα από τα πολλά ταβερνάκια της περιοχής.

 

Η επόμενη ημέρα μας βρίσκει να συνεχίζουμε το village hopping ξεκινώντας αυτή τη φορά από την Καρύταινα και το όμορφο κάστρο της "το Τολέδο της Ελλάδας" ενώ πίνουμε τον καφέ μας στο καφενείο του επόμενου χωριού με τις πολλές βρύσες, τη Ζάτουνα. Συνεχίζουμε προς το "κρεμαστό χωριό της Πελοποννήσου", τα Λαγκάδια γνωστό και για τους Λαγκαδιανούς τεχνίτες του και τα υφαντά του και ολοκληρώνουμε το tour μας στη Βυτίνα όπου θα καθίσουμε για βραδινό έχοντας όμως κάνει ήδη τα ψώνια μας, ντόπιο μέλι, ρίγανη και χυλοπίτες.

Tips: Απαραίτητη στάση στη Βυτίνα ο δρόμος της Αγάπης ενώ αξίζει να σταματήσεις για λίγο στο δασάκι της Βυτίνας ή αλλιώς του Όθωνα. Είμαι μαγικό. Αν επιλέξεις να κάνεις και συ village hopping στην ορεινή Αρκαδία υπολόγιζε πως χρειάζεσαι σίγουρα 2 ημέρες για να μπορέσεις να επισκεφθείς χωρίς βιασύνη τα χωριά που πήγαμε και εμείς.

 

Προτελευταία ημέρα και ο χρόνος πιέζει. Αλλάζουμε και πάλι νομό και κατευθυνόμαστε στη λίμνη Στυμφαλία.

 

Διαβάστε και για τα υπόλοιπα μέρη της Πελοποννήσου ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.