Διαφορα

Eίναι 10 φορές πιο βρώμικο από τις δημόσιες τουαλέτες και το πιάνουμε κάθε μέρα

Το τιμόνι του αυτοκινήτου μας είναι 10 φορές πιο βρώμικο από τις δημόσιες τουαλέτες. 

Πάμπολλες έρευνες έχουν αποδείξει ότι στο τιμόνι του αυτοκινήτου μας υπάρχουν τόσα βακτηρίδια πάνω, που μία εικόνα από μικροσκόπιο θα μας σοκάρει.

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου, πήραν δείγματα από τα καπάκια δημοσίων τουαλετών του Λονδίνου και από το αυτοκίνητα φοιτητών και των γονιών αυτών. Τα αποτελέσματα που βγήκαν σοκάρουν, αφού στα τιμόνια ανιχνεύτηκαν περισσότερα από 700 διαφορετικά είδη βακτηρίων ανά τετραγωνική ίντσα, όταν στα καπάκια των δημόσιων τουαλετών βρήκαν λιγότερα από 80.

Η αιτία αυτών των αποτελεσμάτων είναι απλή. Ενώ πολλοί προσπαθούν να έχουν καθαρό το αυτοκίνητο τους, ελάχιστοι είναι αυτοί που μπαίνουν στη διαδικασία να καθαρίσουν τη στεφάνη του τιμονιού τους. Παράλληλα στην καθημερινότητα με τα χέρια μας να έρχονται σε επαφή με διάφορα αντικείμενα, αλλά και η λανθασμένη επιλογή (κυρίως για την οδική ασφάλεια)κάποιων να τρώνε διάφορα μικρογεύματα μέσα στο αυτοκίνητο, δημιουργούν μία κατάσταση στο τιμόνι στα όρια της μόλυνσης. Σύμφωνα μάλιστα με το Βρετανικό Πανεπιστήμιο ο πιο κοινός τύπου βακίλου που εντοπίστηκε είναι ο cereus ο οποίος προκαλεί τροφικές δηλητηριάσεις.

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Πηγή: docmed.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.