Διαφορα

Ξεχάστε όσα ξέρετε, έτσι θα μπαίνετε στο πανεπιστήμιο

Ριζικές αλλαγές ως προς τον τρόπο της εισαγωγής των υποψηφίων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Κυριακή (21/01/2018) στην εφημερίδα "Νέα Σελίδα".

 

Οι αλλαγές, σύμφωνα με τον ίδιο, θα τεθούν σε ισχύ σε δύο χρόνια από τώρα και θα εστιάζονται σε ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο που θα αφορά τη Γ' Λυκείου, αλλά και στον τρόπο εισδοχής των σπουδαστών στις πανεπιστημιακές σχολές της χώρας.

Ενδεικτικά, ο κ. Γαβρόγλου υπογράμμισε ότι "τον Ιούνιο του 2020 θα είναι διαφορετικός ο τρόπος εισαγωγής. Κυρίαρχη λογική θα είναι ότι η πρόσβαση θα εξαρτάται από τον βαθμό του απολυτηρίου, σε ένα σχολείο όπου θα υπάρχει μια εντελώς νέα Γ΄Λυκείου. Σήμερα, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, έχουμε ένα Λύκειο χωρίς την τελευταία τάξη...".

Εξάλλου, ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι "θα υπάρξει βαθμιαία κατάργηση του κλειστού αριθμού των εισακτέων σε διάφορα Τμήματα, εκτός από τα Τμήματα Ιατρικής, τα Πολυτεχνικά και τα Νομικά, και άρα, μαζί και με τη δημιουργία νέων Τμημάτων, θα οδηγηθούμε σε αυτό που για πολλά χρόνια αποκαλούσαμε ελεύθερη πρόσβαση".

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, newsbomb.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.