Διαφορα

"Σχολικά Γεύματα" σε εννέα δημοτικά σχολεία της Αρκαδίας

Ξεκίνησε και φέτος η εφαρμογή του προγράμματος "Σχολικά Γεύματα" που προσπαθεί, κυρίως, να στηρίξει μαθητές που προέρχονται από ομάδες του πληθυσμού που χαρακτηρίζονται ως "ευάλωτες".

 

Η διαρκής οικονομική κρίση δημιουργεί περαιτέρω ανισότητες μεταξύ των δυνατοτήτων σίτισης- και όχι μόνο- που έχουν οι μαθητές οι οποίοι φοιτούν σε ελληνικά σχολεία και η Πολιτεία καταφεύγει σε διάφορες αντίστοιχες δράσεις, προκειμένου να αμβλυνθούν τέτοια φαινόμενα. Η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και η εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού, περιλαμβάνονται, επίσης, ανάμεσα στους στόχους του εν λόγω προγράμματος.

 

Την επιμέλεια των προσφερομένων γευμάτων έχει ομάδα επιστημόνων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ η διαδικασία που ακολουθείται αφορά τη χρήση συγκεκριμένων αιθουσών για τα γεύματα, ενώ το ωράριο καθορίζεται από το αν οι μαθητές παρακολουθούν ή όχι το Ολοήμερο Πρόγραμμα. Εάν το παρακολουθούν, η λεγόμενη ώρα "Σίτισης-χαλάρωσης" λήγει στις 14:00, σε διαφορετική περίπτωση έως τις 13:45.

 

 

Το πρόγραμμα "Σχολικά Γεύματα" αφορά το σύνολο των μαθητών των σχολείων που έχουν επιλεγεί, μετά την έγκριση των αντιστοίχων συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.