Διαφορα

Ηλεκτρονικά διόδια με 400,5 εκατομμύρια ευρώ

Από το 2019 μέχρι το 2022 τα διόδια θα γίνουν ηλεκτρονικά και αυτό θα κοστίσει 400,5 εκατομμύρια ευρώ.

 

Διεθνή διαγωνισμό αναμένεται να προκηρύξει το Υπουργείο Μεταφορών προκειμένου μέχρι το 2022 να έχουν γίνει οι απαραίτητες κατασκευές και να έχει ολοκληρωθεί η εφαρμογή των ηλεκτρονικών διοδίων. Μάλιστα ο κ. Χρήστος Σπίρτζης με υπογραφή του δέσμευσε το ποσό των 400,5 εκατομμυρίων Ευρώ από τον προϋπολογισμό, αφού πρώτα είχε ανάψει το «πράσινο φως» από το Υπουργείο Οικονομικών. 

Σύμφωνα με τον Υπουργό και τους αξιωματούχους του Υπουργείου το σύστημα των ηλεκτρονικών διοδίων υπερτερεί οποιουδήποτε άλλου καθώς οι οδηγοί θα πληρώνουν με βάση την απόσταση που έχουν διανύσει, τρόπος που με βάση το Υπουργείο τουλάχιστον, καθιστά τα διόδια κοινωνικώς αποδεκτά και διατηρεί συμφέρουσα την οποιαδήποτε παραχώρηση οδικού δικτύου, για το κράτος. 

Οι τρόποι που θα πληρώνονται τα διόδια θα είναι δύο.

 

Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Πηγή: gazzetta.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.