Διαφορα

Διαγωνισμός παραγωγής βίντεο με χρηματικά έπαθλα

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος καλεί όλους τους πολίτες της Ε.Ε. να πάρουν μέρος σε διαγωνισμό παραγωγής βίντεο οικολογικού περιεχομένου, με χρηματικά έπαθλα.

To Ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του:

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος και το δίκτυο των εταίρων του, διοργανώνουν τον διαγωνισμό παραγωγής βίντεο «I LIVE GREEN» και καλούν όλους τους Ευρωπαίους να δείξουν τη δημιουργικότητά τους και να μοιραστούν τις ενέργειές τους για την προστασία του περιβάλλοντος. Τα καλύτερα βίντεο θα λάβουν χρηματικό έπαθλο.

 

Αντικείμενο του Διαγωνισμού: Ο διαγωνισμός στοχεύει να αναδείξει τις «πράσινες» ενέργειες πολιτών δηλαδή: Στην καθημερινή ζωή όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες λαμβάνουμε αποφάσεις που μπορούν να έχουν αντίκτυπο στο περιβάλλον π.χ. πώς επιλέγουμε να μετακινηθούμε στη δουλειά μας; Με ποδήλατο, με αυτοκίνητο ή με κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς; Ποιες τροφές καταναλώνουμε ή πώς ζεσταίνουμε τα σπίτια μας; 'Ολες αυτές οι μεγάλες ή μικρές επιλογές επηρεάζουν καθοριστικά το περιβάλλον και την υγεία μας.

 

Όλο και περισσότεροι  άνθρωποι στην Ευρώπη υιοθετούν καθημερινά φιλικότερες προς το περιβάλλον επιλογές και δράσεις. Ο διαγωνισμός παραγωγής βίντεο "I LIVE GREEN", δίνει την ευκαιρία στους Ευρωπαίους να διαδώσουν τις μικρές ή μεγάλες δράσεις που πραγματοποιούν για να βοηθήσουν το περιβάλλον μέσα από σύντομα βίντεο, να ψηφίσουν τα καλύτερα από αυτά και να εμπνεύσουν τους συμπολίτες τους ώστε να εντείνουν και αυτοί τις προσπάθειές τους.

 

Οι πράσινες ενέργειες μπορούν να αφορούν όλους σχεδόν τους τομείς της ζωής μας. Ωστόσο, ο διαγωνισμός "I LIVE GREEN" επικεντρώνεται σε τέσσερα θέματα:

 

1. Βιώσιμα τρόφιμα: Τα θρεπτικά τρόφιμα έχουν καίρια σημασία για την υγεία μας. Ωστόσο, για την παραγωγή τροφίμων χρειάζονται πολύτιμοι πόροι, όπως η γη και το νερό. Κάθε φορά που πετάμε τρόφιμα, πετάμε και αυτούς τους πολύτιμους πόρους. Επιπλέον, τα παρασιτοκτόνα και τα λιπάσματα μπορούν να έχουν επιπτώσεις στο έδαφος και τα υπόγεια ύδατα. Τι κάνετε για να μειώσετε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των τροφίμων που βρίσκονται στο πιάτο σας;

 

2. Καθαρή ατμόσφαιρα: Σε πολλές οικονομικές δραστηριότητες, από τις μεταφορές έως τη γεωργία, εκπέμπονται ατμοσφαιρικοί ρύποι. Ωστόσο, οι καθημερινές μας συνήθειες μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας και να δώσουν ώθηση στην υγεία και την ποιότητα της ζωής μας. Ποιες επιλογές σας συμβάλλουν στη δημιουργία μιας πιο καθαρής ατμόσφαιρας;

 

3. Καθαρό νερό: Οι πηγές, τα ποτάμια και η θάλασσα υφίστανται πολλές πιέσεις, μεταξύ άλλων από την κλιματική αλλαγή και τη ρύπανση. Σε πολλές περιοχές της Ευρώπης χρησιμοποιούμε τα αποθέματα των υπόγειων υδάτων με γρηγορότερους ρυθμούς από τους ρυθμούς με τους οποίους μπορούν να αντικατασταθούν. Οι πιέσεις αυτές έχουν αντίκτυπο στη φύση και την υγεία μας. Τι μπορούμε να κάνουμε για να διατηρήσουμε τους υδάτινους πόρους καθαρούς και να τους προστατεύσουμε από τη ρύπανση;

 

4. Ελάχιστα απόβλητα: Τα πράγματα που αγοράζουμε έχουν συχνά περιορισμένη διάρκεια ζωής αλλά υπάρχουν τρόποι ώστε τα αντικείμενα αυτά να μην καταλήξουν σε      χώρους υγειονομικής ταφής. Μπορείτε άραγε να δώσετε το καλό παράδειγμα παρουσιάζοντας στους συμπολίτες σας τρόπους επαναχρησιμοποίησης, επιδιόρθωσης ή ανακύκλωσης αντικειμένων;

 

Χρονοδιάγραμμα του Διαγωνισμού:

 

Λήξη υποβολής βίντεο: 31 Μαρτίου 2018 και ώρα 23:59 (CET)

Έναρξη ψηφοφορίας κοινού: 1 Μαΐου 2018

Λήξη ψηφοφορίας κοινού: 31 Μαΐου 2018

Ανακοίνωση νικητών: 5 Ιουνίου 2018

 

Έπαθλα: Οι νικητές της κάθε κατηγορίας (Βιώσιμα τρόφιμα, Καθαρή ατμόσφαιρα, Καθαρό νερό και Ελάχιστα απόβλητα) θα λάβουν το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ. Ο νικητής του βραβείου επιλογής του κοινού, το οποίο θα απονεμηθεί μετά από ηλεκτρονική ψηφοφορία, θα λάβει το χρηματικό έπαθλο των 500 ευρώ.

 

Διαδικασία συμμετοχής:

 

    -Δημιουργείστε ένα πρωτότυπο βίντεο (με διάρκεια από 30 έως 45 δευτερόλεπτα) σχετικό με μία από τις 4 θεματικές ενότητες, ακολουθώντας τις

     οδηγίες του Διαγωνισμού.

    -Διαμορφώστε ένα σύντομο περιγραφικό κείμενο έως 1.000 χαρακτήρες (κατά προτίμηση στα αγγλικά) που θα αναρτηθεί μαζί με το βίντεο.

    -Υποβάλλετε την συμμετοχή σας μέσα από τη διαδικτυακή φόρμα συμμετοχής.

 

 

Σε κάθε περίπτωση πριν την υποβολή ελέγξτε τους κανόνες του διαγωνισμού και

τους όρους συμμετοχής στη σελίδα "I LIVE GREEN": ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.