Διαφορα

Αρκάς δημιουργεί ντοκιμαντέρ για τη γενιά που δεν τα παρατά (video)

Φωνές αισιοδοξίας για την Ελλάδα και τη νεολαία της και όχι φωνασκίες άσκοπης και ανέξοδης κριτικής και διαμαρτυρίας, φωνές δημιουργίας και όχι μεμψιμοιρίας, φωνές που καλούν σε δράση και συνεργασία και όχι σε αφορισμούς και απραξία, συγκέντρωσε ένας νεαρός Ελληνοκαναδός σκηνοθέτης ταξιδεύοντας σε πέντε χώρες του κόσμου.

Τις "χώρεσε" σε ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας περίπου 60-70 λεπτών (σ.σ. ύστερα από γυρίσματα συνολικού χρόνου 6.000λεπτών ή 100 ωρών), υπό τον τίτλο: "FREEDOM BESIEGED" και σε μετάφραση "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΗ". 

Είναι μόλις 25 ετών και ευελπιστεί πως το υλικό που συγκέντρωσε θα ανοίξει τη συζήτηση γύρω από το τι πρέπει να κάνουμε ως κοινωνία ώστε, όπως λέει, "να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που θα δώσει στα παιδιά μας ταυτότητα και ελπίδα για το μέλλον". Πρόκειται για τον Παναγιώτη Γιαννίτσο, ο οποίος ζει και εργάζεται στο Βανκούβερ του Καναδά. Γιο του Γιώργου και της Σοφίας Γιαννίτσου, που η ελληνική τους ρίζα κρατά από δύο νομούς της Πελοποννήσου: Αρκαδίας και Αργολίδος. Δίνοντας πληροφορίες για τον εαυτό του για να τον γνωρίσουμε καλύτερα, αναφέρει μεταξύ άλλων: "Έχω αγάπη για την Ελλάδα λόγω των γιαγιάδων και των παππούδων μου που μετανάστευσαν στον Καναδά γύρω στο 1960. Έχω ταξιδέψει στην Ελλάδα σχεδόν 30 φορές. Είναι το σπίτι μου όσο και ο Καναδάς. Η μητέρα μου είναι θεατρική ηθοποιός, σκηνοθέτης και δασκάλα θεάτρου. Γι 'αυτό έγινα κι εγώ σκηνοθέτης".

Ο Παναγιώτης Γιαννίτσος άνοιξε την κάμερα και κατέγραψε τη γνώμη δεκάδων νέων της Ελλάδας. Ανάμεσά τους και ο 16χρονος μαθητής λυκείου από τη Θεσσαλονίκη Κωνσταντίνος Παπαχρήστου, ο οποίος πριν από περίπου ένα χρόνο δημιούργησε το πρώτο online think tank (δεξαμενή σκέψης) για εφήβους στην Ελλάδα (http://www.teens4greece.com/)

"Στο σημείο που βρισκόμαστε, δεν χρειαζόμαστε άλλες διαπιστώσεις, ποιος ή τι έφταιξε. Χρειαζόμαστε λύσεις. Φρέσκιες και καινοτόμες ιδέες. Εμείς, η νέα γενιά, πρέπει και μπορούμε να βγούμε μπροστά. Να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί, την ευθύνη για μια καλύτερη Ελλάδα" λέει στους συνομηλίκους του ο Κωνσταντίνος.

Το ντοκιμαντέρ του Παναγιώτη πρόκειται να προβληθεί επίσημα στην Ελλάδα στο τέλος Απριλίου σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα, ενώ το τρέιλερ της ταινίας βγαίνει σήμερα (1 Μαρτίου) στον αέρα από το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ). "Είναι μια ταινία σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και το πώς αυτή έχει επηρεάσει τη νεολαία της χώρας", λέει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στο περιοδικό "ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ" ο νεαρός Ελληνοκαναδός, σπεύδοντας να σημειώσει πως "δεν είναι μια ταινία απαισιόδοξη αλλά μια ταινία για την ελπίδα, μια ταινία για την ελληνική νεολαία που δεν εγκατέλειψε, που δεν παραιτήθηκε που επιμένει να αγωνίζεται και να δημιουργεί".

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη ΕΔΩ

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.