Διαφορα

Συντριβάνια: Το καύχημα που έγινε.."όνειδος" της Τρίπολης (photos)

Παρακμή, λιμνάζοντα νερά και φανερή απουσία κάθε συντήρησης είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα, πάλαι ποτέ, "περήφανα" συντριβάνια της Τρίπολης

 

Ο φακός του arcadia938 "συνέλαβε" τη διαχρονική εγκατάλειψη τριών εξ αυτών, που βρίσκονται σε καίρια σημεία της πόλης και εφόσον ήταν σε καλή κατάσταση, σίγουρα θα αποτελούσαν πόλο έλξης.

 

Παράλληλα, παρουσιάζουμε και παλαιότερες φωτογραφίες τους, για να δουν οι νεότεροι πως έμοιαζαν τα συντριβάνια, σε περιόδους "ακμής". Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να βρούμε σε καλύτερη ποιότητα, αλλά νομίζουμε ότι η διαφορά στην.. "ατμόσφαιρα" είναι προφανής..Σε κάθε περίπτωση, δεν θα υπήρχε πιο κατάλληλη εισαγωγή για τα τρία ζεύγη φωτογραφιών που παρουσιάζουμε.

 

Για μια πόλη που, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της δημοτικής μας αρχής και όχι μόνο, σχεδιάζει να αποκτήσει 3-4 νέα μουσεία, είναι τεράστια παράλειψη να μην υπάρχει μέριμνα για τα συντριβάνια, ειδικά εκείνα που αποτελούν κομμάτι της ιστορίας της και είναι χαρακτηρισμένα ως "νεώτερα μνημεία". 

 

Πάρκο Πλατείας Άρεως

 

 

Πλατεία Άρεως, Park Chalet

 

Πλατεία Αγίου Βασιλείου

 

 

Κατανοούμε πως σε μια περίοδο οικονομικής ύφεσης, συνηθίζουμε να λέμε πως "υπάρχουν άλλες προτεραιότητες". Αλλά, εφόσον ζητούμενο είναι και η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής-η οποία, ως φυσικό κάλλος αλλά και ως τόπος με πολλά αξιοθέατα, έχει συγκριτικό πλεονέκτημα-, δεν μπορεί το αστικό κέντρο να είναι αφημένο στην τύχη του..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.