Διαφορα

ΕΟΦ: Ανάκληση επικίνδυνου σκευάσματος καφέ

Το σκεύασμα περιέχει μη εγκεκριμένες φαρμακευτικές ουσίες.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ, το προϊόν Kopi Jantan Tradisional Nature Herbs Coffee, που κυκλοφορεί στην Αμερική ως συμπλήρωμα διατροφής με τη μορφή στιγμιαίου ροφήματος σε φακελάκια, περιέχει τις μη εγκεκριμένες φαρμακευτικές ουσίες σιλδεναφίλη και ταδαλαφίλη, χωρίς αυτές να δηλώνονται στη σήμανσή του.

Καθώς το προϊόν ενδέχεται να διακινείται στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου, ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή στο κοινό, αφού «κατά τη χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του καταναλωτή.

Οι καταναλωτές καλούνται, σε περίπτωση που το συγκεκριμένο προϊόν έχει περιέλθει στην κατοχή τους, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Τέλος ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά ότι η αγορά προϊόντων από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, όπως το Διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.

 

Πηγή: icookgreek.com

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.