Διαφορα

Το Σάββατο η ''Ώρα της Γης''

Σε περισσότερες από 170 χώρες, στις 20:30 τοπική ώρα του Σαββάτου, τα μνημεία, τα αξιοθέατα, όπως το Empire State στη Νέα Υόρκη, θα βυθιστούν στο σκοτάδι, ενώ όλοι καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μια ώρα.

 

 

Η εκστρατεία η ''Ώρα της Γης'' προσδοκά, να κινητοποιήσει το Σάββατο εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο για την τήρηση των δεσμεύσεων, που αναλήφθηκαν στη σύνοδο του Παρισιού για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

 

Στόχος της πρωτοβουλίας του Διεθνούς Ταμείου για τη Φύση (WWF) είναι, να υπενθυμίσει, ότι η ενέργεια, που καταναλώνεται, έχει ένα κόστος για τον πλανήτη και να υποκινήσει τις κυβερνήσεις και τους ιδιώτες, να δράσουν για το κλίμα. Τα ορυκτά καύσιμα (άνθρακας, φυσικό αέριο, πετρέλαιο), που χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ευθύνονται για τα 3/4 των εκπομπών των αερίων, που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

 

Η 10η κατά σειρά ''Ώρα της Γης'' θα ξεκινήσει από τα νησιά Φίτζι και στη συνέχεια θα τηρηθεί στην Ασία, την Ευρώπη και την Αμερική.

 

Οι χρήστες του Διαδικτύου καλούνται, να κοινοποιήσουν τη δράση τους και να συμβάλουν έτσι στην γνωστοποίηση μέσω του Ίντερνετ των προβλημάτων, που προκαλεί η υπερθέρμανση του πλανήτη.

 

ΠΗΓΗ: argolikeseidhseis.gr

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.