Διαφορα

ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ: Υποψηφιότητα για βραβείο αειφορίας

Υποψηφιότητα για βραβείο αειφορίας κατέθεσε ο Δήμος Ευρώτα, για το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης της πλατείας Πηγών στη Σκάλα Λακωνίας.

 

Η υποψηφιότητα κατατέθηκε για την κατηγορία "Public Sector" στον διαγωνισμό που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εβδομάδας αειφόρου ενέργειας (Sustainable Energy Week), που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες από τις 14 έως τις 16 του προσεχούς Ιουνίου.


Ο σχεδιασμός της νέας πλατείας Πηγών, έγινε σύμφωνα με την πολιτική που ακολουθεί ο Δήμος Ευρώτα στα ζητήματα του περιβάλλοντος και πληροί τα κριτήρια πρωτοτυπίας και αποτελεσματικότητας στους στόχους, για βιώσιμη ενέργεια και μείωση του διοξειδίου του άνθρακα έως το 2020.


Η υποβολή αυτής της υποψηφιότητας αποτελεί επιβεβαίωση της δέσμευσης του Δήμου Ευρώτα για την εφαρμογή του ΣΔΑΕ (Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας) όπου περιλαμβάνονται καλές πρακτικές για το κλίμα και την ενέργεια.


Η πλατεία Πηγών στην Σκάλα ολοκληρώθηκε και εγκαινιάστηκε τον περασμένο Ιανουάριο και ουσιαστικά αποτελεί την πρώτη "πράσινη" πλατεία τουλάχιστον της Πελοποννήσου, αφού σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από υλικά που μειώνουν την θερμοκρασία του περιβάλλοντος κατά πέντε περίπου βαθμούς, σε σχέση με την θερμοκρασία περιβάλλοντος που καταγράφεται σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων μακριά.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.