Διαφορα

Φραουλόπιτα μήκους 120 μέτρων στην Πελοπόννησο (PHOTO)

Την μεγαλύτερη φραουλόπιτα που έχει γίνει ποτέ, ετοίμασαν οι σεφ – μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων και την προσέφεραν στο κέντρο του Πύργου, στους περαστικούς και σε όσους θέλησαν να σταματήσουν στην πλατεία Δικαστηρίων για να δοκιμάσουν αυτή την μοναδική δημιουργία.

 

 

Η φραουλόπιτα που ετοιμάσθηκε χθες, ήταν μήκους 120 μέτρων, ενώ η Λέσχη Αρχιμαγείρων που την ετοίμασε με την στήριξη επαγγελματιών της περιοχής που έδωσαν τα υλικά τους για την δημιουργία της, διεκδικεί ήδη μια θέση στο ρεκόρ Γκίνες. Το πρώτο κομμάτι κόπηκε για τον δήμο του Πύργου που είναι διοργανωτής των εκδηλώσεων και τα υπόλοιπα μοιράσθηκαν στον κόσμο που βρέθηκε στο σημείο.

 

Όπως ανέφεραν σεφ και επαγγελματίες χθες το πρωί, σκοπός της δημιουργίας της φραουλόπιτας είναι να αναδειχθούν τα τοπικά προϊόντα της Ηλείας, ενώ την πρωτοβουλία γι’ αυτή την μεγάλη γιορτή που έγινε το πρωί και έδωσε το έναυσμα για την έναρξη του γαστρονομικού φεστιβάλ «Γιορτές Πύργου 2016», το απόγευμα, είχε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πύργου και ο πρόεδρος Χάρης Αντύπας, ο οποίος στήριξε αυτή την μεγάλη προσπάθεια.

 

Ο δήμος του Πύργου, «μπαίνει» πλέον, όπως αναφέρθηκε, σε μια άλλη διάσταση – εκείνη της γαστρονομίας ενώ σκοπός όλων είναι το φεστιβάλ αυτό να γίνει θεσμός στην πρωτεύουσα του Νομού Ηλείας.

Πηγή: patrisnews.com

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.