Διαφορα

Κορωνοϊός: 12 κρούσματα σε γηροκομείο της Νέας Μάκρης

Από το βράδυ της Κυριακής 12 Απριλίου έχει μπει σε καραντίνα.

Τουλάχιστον 10 ηλικιωμένοι και 2 εργαζόμενοι στο γηροκομείο στη Νέα Μάκρη βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μετά την εξέταση δειγμάτων που ελήφθησαν από φιλοξενούμενους και εργαζόμενους.

Οι έλεγχοι έγιναν μετά το χθεσινό πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο γηροκομείο, το οποίο έφερε την απόφαση να μπει η δομή φιλοξενίας σε καραντίνα λόγω επιδημιολογικής έξαρσης του κορωνοϊού.

"Λόγω του επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε οίκο ευγηρίας που βρίσκεται στην Νέα Μάκρη Αττικής, πραγματοποιήθηκε χθες ο σχετικός έλεγχος από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ" αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε αργά τη νύχτα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, μετά τα πρώτα αποτελέσματα που προέκυψαν από την ανάλυση των 122 δειγμάτων σε φιλοξενούμενους και προσωπικό, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, ο ανωτέρω οίκος ευγηρίας τέθηκε από χθες το βράδυ σε καραντίνα από την Ελληνική Αστυνομία και έως την ολοκλήρωση των ελέγχων.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.