Διαφορα

Αντισηπτικά χεριών: Μόνο δύο καταπολεμούν τον κορωνοϊό

Νέες μελέτες επιβεβαιώνουν ότι μόνο δύο είδη απολυμαντικών που συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξουδετερώνουν τον ιό που προκαλεί τη νόσο Covid -19.

Τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών σχετικά με την δράση των απολυμαντικών κατά του κορωνοϊού δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Emerging Infectious Diseases.

Επειδή ακριβώς δεν υπάρχει εμβόλιο ή κάποιο φάρμακο που να καταπολεμά τον κορωνοϊό οι κανόνες υγιεινής και το καλό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι για 20 δευτερόλεπτα είναι από τα λιγοστά μας “όπλα” κατά του SARS-CoV-2.

Τα απολυμαντικά χεριών είναι μια γρήγορη λύση. Παρόλα αυτά δεν ήμασταν έως τώρα σίγουροι ότι μπορούν να εξουδετερώσουν τον ιό. Βασιζόμασταν στο γεγονός ότι τα απολυμαντικά “κάνουν τη δουλειά τους» επειδή ακριβώς προηγούμενες μελέτες δείχνουν ότι ήταν αποτελεσματικά έναντι των άλλων κορωνοϊών.

 

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.