Διαφορα

Εκπαδευτικοί διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Βίντεο από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας.

Την αντίθεσή τους στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο περιέχει αντιδραστικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, αλλά και το αίτημά τους να μην εφαρμοστεί η τροπολογία που μετατρέπει τη σχολική τάξη σε ριάλιτι, εξέφρασαν εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και φοιτητές, με τη μαζική τους συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αθήνα, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν -τηρώντας τα μέτρα προστασίας- εκπαιδευτικοί, με αποφάσεις των Σωματείων τους (ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ, Πρωτοβουλία Αναπληρωτών), γονείς, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, καθώς και μαθητές, με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών της Αθήνας.

Το «παρών» έδωσαν επίσης οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Πληροφορικής, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών, Οικονομικού, Πολιτικού του ΕΚΠΑ, ο ΦΣ Παντείου και ο Σύλλογος Νέων Φοιτητικών Εστιών του ΕΜΠ.

Μαζική συγκέντρωση στα Προπύλαια

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στα Προπύλαια, στα οποία από το πρωί δέσποζε το γιγαντοπανό που είχαν αναρτήσει οι εκπαιδευτικοί στην πρόσοψη του κτιρίου και το οποίο ανέφερε «Ριάλιτι δεν είναι η σχολική ζωή! Η τροπολογία δεν θα εφαρμοστεί».

Χαιρετισμούς στη συγκέντρωση απηύθυναν εκπρόσωποι Σωματείων Εκπαιδευτικών, οι οποίοι κατήγγειλαν το περιεχόμενο του νομοσχεδίου και ανέδειξαν τον αντιδραστικό του χαρακτήρα, ζητώντας παράλληλα να αποσυρθεί η τροπολογία για την τοποθέτηση καμερών στις τάξεις, ενώ παράλληλα απαίτησαν και την εξασφάλιση των όρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας όλων των συμμετεχόντων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο πρόεδρος της ΑΣΓΜΕ, Π. Κατηφές, ο οποίος μετέφερε την καταδίκη του νομοσχεδίου από το γονεϊκό κίνημα, εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας και άλλοι.

«Τα καλυμμένα στόματα έχουνε φωνή, αυτό το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί»

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν μαχητική πορεία προς τη Βουλή, όπου κυριάρχησαν συνθήματα για την απόσυρση νομοσχεδίου, όπως «Τα καλυμμένα στόματα έχουνε φωνή, αυτό το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί», αλλά και της επαίσχυντης διάταξης για την τοποθέτηση καμερών με χαρακτηριστικότερα αυτά που έλεγαν «Πάρτε πίσω την τροπολογία, δεν θα μπούνε κάμερες μέσα στα σχολεία» και «Αίθουσες - big brother, κάμερες παντού, αυτή είναι η σαπίλα του καπιταλισμού».

Παράλληλα, διεκδίκησαν την κάλυψη όλων των αναγκαίων όρων για τη μόρφωση των παιδιών, με το σχετικό αίτημα να συμπυκνώνεται στο σύνθημα «Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών - Μονιμοποίηση των αναπληρωτών».

Η πορεία κατέληξε μπροστά στο κτίριο της Βουλής, όπου και ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο, όχι όμως και ο αγώνας ενάντια στη αντιεκπαιδευτική πολιτική, ο οποίος, όπως τόνισαν οι συμμετέχοντες, θα συνεχιστεί με ακόμη μεγαλύτερη ένταση.

Ανάλογες κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη κι άλλες  πόλεις. 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.