Διαφορα

Πελοπόννησος: Μειωμένη παραγωγή σε βερίκοκα

Μειωμένη παραγωγή λόγω καιρικών συνθηκών έχουμε φέτος στα βερίκοκα της Πελοποννήσου, ενώ στη βόρεια Ελλάδα είχαμε μια καλή παραγωγή εκτός τις περιοχές που επλήγηκαν από τους παγετούς.

Συνολικά η ελληνική παραγωγή πάντως φέτος παρουσιάζει μείωση σε σχέση με πέρσι. Επίσης οι εξαγωγές φέτος εμφανίζουν μείωση σε ποσοστό 38,4% σε σχέση με πέρσι.

Από την άλλη οι τιμές παραγωγού, τόσο για αυτά που πήγαν στη μεταποίηση όσο και αυτά που πουλήθηκαν προς επιτραπέζια χρήση προς εξαγωγή, κυμάνθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρσι.

Στην Κορινθία είχαμε φέτος μια μειωμένη παραγωγή στην ποικιλία Μπεμπέκου. Το μέλος της διοίκησης του Συνεταιρισμού Αγίου Βασιλείου, Μιχάλης Βαρδάκας, που είναι παραγωγός βερίκοκου μας επεσήμανε ότι «αυτή την εποχή βρισκόμαστε προς το τέλος της συγκομιδής (είμαστε στο 80%). Η παραγωγή είναι μειωμένη σε ποσοστό περίπου 50%. Όμως οι τιμές παραγωγού που πήγαν προς μεταποίηση είναι σε καλύτερα επίπεδα σε σχέση με πέρσι, αφού κυμάνθηκαν στα 40 λεπτά το κιλό».

 

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.