Διαφορα

Από 150-200€ τα πρόστιμα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί πυροπροστασίας

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες, η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αρκαδίας, έχοντας ως στόχο την εξάλειψη των κινδύνων πυρκαγιάς σε ξένες περιουσίες και κυρίως την προστασία της ανθρώπινης ζωής, τον περιορισμό των καμένων εκτάσεων και τη μείωση του αριθμού εκδήλωσης πυρκαγιών υπαίθρου, σας ενημερώνει ότι:

1.1 Από 11 Ιουνίου 2020 εγκρίθηκε και ισχύει η υπ’ αριθ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη με θέμα «Διαδικασία επιβολής διοικητικών προστίμων για παραβάσεις επί κανονιστικών διατάξεων νομοθεσίας πυροπροστασίας », την οποία και σας αποστέλλουμε συνημμένα.

1.2 Οι διατάξεις της παρούσας εφαρμόζονται ανεξάρτητα από την τυχόν προβλεπόμενη επιβολή, από άλλο  κανονιστικό πλαίσιο, διοικητικών μέτρων ή κυρώσεων ή/και την άσκηση ποινικής δίωξης.

1.3 Με την ανωτέρω Πυροσβεστική διάταξη ταξινομούνται τα διοικητικά πρόστιμα, καθορίζεται το ύψος και προβλέπεται η διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης αυτών, ανά κατηγορία και είδος παράβασης,από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα του Πυροσβεστικού Σώματος στο πλαίσιο άσκησης της εποπτείας των οικονομικών δραστηριοτήτων, επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων, κατόπιν διαπίστωσης μη τήρησης των απαιτούμενων από τις κείμενες διατάξεις πυροπροστασίας :

α) Προληπτικών και κατασταλτικών μέσων,μέτρων και συστημάτων ενεργητικής πυροπροστασίας

β)Στοιχείων δομικής (παθητικής) πυροπροστασίας

γ) Τυπικών προϋποθέσεων ως μέρος διοικητικών διαδικασιών

δ) Μέριμνας για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών σε οικοπεδικούς και ακάλυπτους χώρους, αγροτικές και δασικές εκτάσεις

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε αναλυτικά

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.