Διαφορα

To πρώτο εμβόλιο για τον κορωνοϊό με θετικά αποτελέσματα

Τα επίπεδα αντισωμάτων στους υγιείς εθελοντές οι οποίοι εμβολιάστηκαν ήταν 2,8 φορές περισσότερα από αυτά των ασθενών σε ανάρρωση.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο technologyreview.com δημιουργήθηκε το πρώτο πειραματικό εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό που είχε θετικά ανοσοποιητικά αποτελέσματα στους πρώτους 45 ασθενείς που χορηγήθηκε.

Το εμβόλιο αναπτύχθηκε από τις εταιρείες Pfizer και BioNTech και τα πρώτα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα επίπεδα αντισωμάτων στους υγιείς εθελοντές οι οποίοι εμβολιάστηκαν ήταν 2,8 φορές περισσότερα από αυτά των ασθενών σε ανάρρωση από τον κορωνοϊό.

Οι 45 ασθενείς δέχτηκαν εθελοντικά να πάρουν από μία έως τρεις δόσεις του εμβολίου είτε ένα εικονικό φάρμακο. Τα πρώτα κλινικά δεδομένα είναι παραπάνω από ενθαρρυντικά, δεν μπορούν όμως ακόμα να βγουν τελικά συμπεράσματα καθώς το εμβόλιο θα χρειαστεί να περάσει και από τη διαδικασία της αξιολόγησης.

Μπορεί ο στόχος της εταιρείας να είναι η διάθεση 100 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου έως το τέλος του 2020 όμως αυτό θα γίνει μόνο εφόσον εγγυηθεί πειραματικά η ανοσία από τον covid-19.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε αναλυτικά

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.