Διαφορα

Τέλος στις ουρές στην Εφορία για τις μεταβιβάσεις ακινήτων

Ποιες δηλώσεις στέλνονται με mail.

Η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ προς τις Δ.Ο.Υ., βάζει τέλος στις επισκέψεις, τις ουρές και την ταλαιπωρία στην Εφορία για μεταβιβάσεις ακινήτων, κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών καθώς και για τη λήψη δικαιολογητικών και πιστοποιητικών.

Όλες οι δηλώσεις που σχετίζονται με υποθέσεις φορολογίας ακινήτων θα υποβάλλονται μέσω email, courier ή συστημένων επιστολών στις εφορίες, ενώ μόνο οι δηλώσεις και αιτήσεις που έχουν υποβληθεί και εκκρεμούν στις εφορίες θα διεκπεραιώνονται κατά σειρά προτεραιότητας. 

Επιπλέον, οι επισκέψεις που έχουν προγραμματισθεί δεν ακυρώνονται και θα πραγματοποιηθούν κανονικά στις ορισθείσες ημερομηνίες.

Σύμφωνα με το προγραμματισμό της ΑΑΔΕ, από το 2021 όλες οι μεταβιβάσεις ακινήτων θα γίνονται ηλεκτρονικά από το γραφείο του συμβολαιογράφου.

Μέχρι την πλήρη ψηφιοποίηση των δηλώσεων φορολογίας κεφαλαίου, οι δηλώσεις θα στέλνονται μέσω e-mail ή συστημένη επιστολή στις Δ.Ο.Υ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε τη συνέχεια

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.