Διαφορα

H Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καλεί στα σημερινά συλλαλητήρια

Με στόχο να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που επιχειρεί, όπως αναφέρει ανακοίνωση, να καταργήσει το δικαίωμα των εργαζομένων να διαδηλώνουν και να αγωνίζονται για το δίκιο τους.

Μετά τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, που επέβαλε με νόμο η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ., η κυβέρνηση της Ν.Δ. παίρνει τη σκυτάλη για να δυναμώσει ακόμα περισσότερο την καταστολή και την τρομοκρατία κατά του εργατικού - λαϊκού κινήματος, προωθώντας νομοσχέδιο που στην ουσία θέτει υπό περιορισμό και απαγόρευση τις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, επιχειρούν: 

- Να μας εμποδίσουν να διαδηλώνουμε και να αγωνιζόμαστε για να καλυτερεύσουμε τη ζωή μας, να διεκδικούμε δουλειά με δικαιώματα, δωρεάν κοινωνική ασφάλιση, περίθαλψη, μόρφωση για τα παιδιά μας.  

- Να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου σε όλους τους χώρους δουλειάς, για να προωθούνται χωρίς αντιδράσεις τα μέτρα που μας εξαθλιώνουν και μας διαλύουν τη ζωή.

- Να καταργήσουν ένα ακόμα βασικό δημοκρατικό δικαίωμά μας, που κατακτήθηκε μετά από μακροχρόνιους αγώνες και θυσίες των εργαζομένων και του λαού μας.

Με την προώθηση και του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, αποκαλύπτεται ξεκάθαρα ότι:

- Οι κυβερνήσεις φοβούνται τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και γι αυτό θέλουν να τους καταργήσουν περιορίζοντας τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, για να φιμώσουν το εργατικό - λαϊκό κίνημα.

- Η σημερινή κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι το επόμενο διάστημα θα πολλαπλασιαστούν και θα μαζικοποιηθούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, εξαιτίας των νέων αντιλαϊκών μέτρων που θα επιβληθούν εναντίον τους, σε συνέχεια αυτών που θεσμοθετήθηκαν μέσα στην υγειονομική κρίση.

Όλοι εμείς, οι ένστολοι υπάλληλοι στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, επειδή έχουμε ήδη όλα αυτά τα χρόνια αρκετούς περιορισμούς στην συνδικαλιστική μας δράση και στις διεκδικήσεις, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει εκμετάλλευση, εντατικοποίηση της δουλειάς, απλήρωτη υπερεργασία, έλλειψη μέτρων προστασίας κ.α.  

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών σε αντίθεση με τις συμβιβασμένες  συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στο χώρο μας, καλεί τους συναδέλφους πυροσβέστες να συμμετέχουν μαζικά στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα, την Πέμπτη στις 9 Ιουλίου.

Ενώνουμε τις φωνές μας μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μαζί με τον λαό, για να ματαιώσουμε στην πράξη την εφαρμογή του νομοσχεδίου και να διεκδικήσουμε να μην καταργηθεί το δικαίωμά μας, να διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.