Διαφορα

Μάσκα ή ασπίδα για προστασία από κορωνοϊό;

Την στιγμή που ο κορωνοϊός εξαπλώνεται σε όλο και περισσότερες χώρες, εύλογα αναρωτιούνται οι πολίτες πιο είναι το πιο σωστό μέσο προστασίας, μάσκα ή ασπίδα.

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα δίνει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ αναφέρθηκε στη μάσκα χαρακτηρίζοντάς την ως το απόλυτο «όπλο» προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό, ενώ εξήγησε και το τι προσφέρει η ασπίδα.

Ο κ. Εξαδάκτυλος εξηγεί ότι η μάσκα μάς προστατεύει από έναν ιό που μεταδίδεται εύκολα και από άτομα που πολλές φορές δεν το γνωρίζουν καθώς είναι ασυμπτωματικά. «Και ενώ για τους περισσότερους θα περάσει χωρίς προβλήματα, κάποιοι θα δώσουν μάχη για τη ζωή τους», υπογραμμίζει και προσθέτει ότι αυτό είναι κάτι που «οι γιατροί και οι νοσηλευτές το γνωρίζουν καλά καθώς είναι από τη φύση της εργασίας εκτεθειμένοι σε τριπλάσιο ως τετραπλάσιο κίνδυνο μόλυνσης». Αυτό όπως λέει, αποδεικνύεται από όλα τα στοιχεία που δείχνουν ότι αρκετοί υγειονομικοί παγκοσμίως και στην Ελλάδα μολύνονται και νοσούν , ενίοτε με μοιραία κατάληξη. «Όλοι εμείς οι οποίοι είμαστε περισσότερο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο, προστατευόμαστε με τα μέτρα ατομικής προστασίας και αυτό παρακαλούμε και τους συμπολίτες μας να πράξουν, για να αντιμετωπίσουμε από κοινού την ύπουλη αυτή ασθένεια».

 

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.