Διαφορα

Χειροτονία από τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας

Σήμερα, Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στην Τεγέα Αρκαδίας.

 

Στον Ιστορικό Βυζαντινό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, έδρα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Τεγέας χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και εν συνεχεία τέλεσε της Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Ιερέων. 

 

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας χειροτόνησε σε Πρεσβύτερο τον Διάκονο π. Άρη Γκόρο. 

 

Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στο νεοχειροτονιθέντα του υπέμνησε την αποστολή της Ιερωσύνης, τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι αυτή αποτελεί Θείον Υπούργημα, αφού ο Ιερέας τελεί τα Μυστήρια της Εκκλησίας. Ευχήθηκε δε στον π. Άρη, ο οποίος τυγχάνει υιός και εγγονός Ιερέων να έχει υγεία και να καταστεί άξιος της ύψίστης αποστολής του. 

 

Με το πέρας της Ακολουθίας, ο Μητροπολίτης τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση  υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων Τεγεατών Αγωνιστών της Ελευθερίας.   

(πηγή: www.arxon.gr)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.